sunnuntai 24. tammikuuta 2016

T54 ltwt. (T9 - Light - Venäjä)



Speksit
Tier :9
Vaunutyyppi : Light
Hinta (krediitit/kulta) :2 410 000
Tutkimushinta (xp) : 93 600


Kehitys ja stock grind
T-54 ltwt on aika muikean kivuton stock grindin suhteen. Toki liikkuvuus paranee moottorin ja telojen päivityksellä, mutta stockina vaunu on vähintäänkin siedettävä. Tämä ehkä siksi, että vaunun tykki on jo stockina loistava, eikä mod.1945 tuo siihen ripauksen suorituskykyä lisää, silti läpäisy ja damaget pysyy samana.


Lisäksi jos halajaa tämän kevyemmän version loistavaa isoveljeä; T-54 mediumia, pääsee siihen kokemusta keräämään suhteellisen nopeasti moottoripäivityksen kautta.

Vahvuudet/heikkoudet
Vaunu on jokseenkin sekasikiö ja tämä ehkä enemmän pelaajan asenteesta johtuen. Vaunu kun on aikalailla mediumi version oloinen ja näköinen, mutta merkittävästi liikuvampi. Tämä liikkuvuus on saatu aikaiseksi panssaria kuorimalla rankalla kädellä ja se näkyy/tuntuu, jos pelaa vaunulla isovelimediumin tavoin. Jos muistaa, että vaunu on kevyemman luokan viritys ja ottaa irti kaiken liikkuvuudesta, on T-54 ltwt aika poikkeuksellinen kevyeksi vaunuksi. Poikkeukselliseksi tekee vaunun lopullinen panssarointi ja kokonaisuus, se nimittäin on kuitenkin erittäin hyvin suojattu kevyeksi vaunuksi.

Eli summaten; kevyeksi vaunuksi erinomainen panssarointi, todella hyvä liikkuvuus. Heikkous on ehkä tykki, mutta vain varauksin. Varauksin sen vuoksi, että monessa muussa saman tason kevyessä vaunussa on autolataaja tarjolla, T-54 ltwl:ssa ei sellaista ole optiona. Tämä autolataaja tosin on käyttäjäriippuvainen ominaisuus. Se mikä vaunun tykissä on aidosti heikkous, on venäläisille vaunuille tyypillisen onneton alakoro, ei ihan huonoimmasta päästä mutta...

Fiilikset ja tuntemukset
T-54 ltwt on ehkä parhaita, ellei paras levyt vaunu pelissä kunhan pääsee sinuiksi sen kanssa. Kevyellä vaunulla pelaaminen on oma taiteen lajinsa ja tierin kasvaessa kevyellä vaunulla pelaaminen "salamurhaajan" roolissa heikkenee.

Tämä vaunu ehkei ole spottaamiseen, eikä muutamaan muuhunkaan kevyen vaunun rooliin..tai miksikäs ei. Vaunu rooli peleissä on ärsyttävän moninainen..jotenkin tulee tunne että se ei missään roolissa ole ylivoimaisen hyvä, eikä oikein missään erikoisen huonokaan. Joskus tulee fiiliksiä, että olisi valmis tinkimään liikkuvuudesta paremman panssarin edellä, tosin silloin ollaan T-54 normiversiossa.

Vaunulla tulee pelata häiritsevänä tulituki vaununa..tai ehkä sellaisena se itsellä taipuu parhaiten. Eli suhteellisen agressiivisesti osallistuu läpimurtoihin ja vihollisen häiriköintiin, auttaa tuhoamaan yksittäisiä vaunuja yhdessä, jne. Vastapuolella usein ollessa on huomannut T-54 ltwt:n olevan melkoisen rasittava takiaispallo; nopea, liukas, tuhoista ja jossain määrin vaikeasti tuhottava. Tämä liene kestoo vaunusta paljon.

Summaus ja suositukset
Lyhyesti ja ytimekkäästi: loistava vaunu, ehkei helpoin mahdollinen johtuen vaunun monimuotoisuudesta. Vaunu vaatii pelaajalta pelitavan opettelua ja peliroolin hakua. Mutta kun homma alkaa vaunulla sujumaan, tähän ei voi olla rakastumatta.

Suosittelen! ..etenkin kun tämän jälkeen seuraa pelin yksi parhaimmista mediumeistä: varsinainen T-54.

Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet
+ Liikkuvuus
+ Panssarointi kevyeksi vaunuksi

- Vaunun "identiteettikriisi" (ollakko kevyt vai medium)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti