tiistai 22. joulukuuta 2015

MODit

Modit ("mods") ovat WOT peliin liitettäviä 3 -osapuolen lisäpalikoita. Näillä lisäosilla on tarkoitus virittää peli omanlaiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä pelattavuuteen liittyvä asioita, esimerkiksi miten minimapissa mitäkin näkyy ja esitetään, mitä lisästatistiikkaa voi ruudulle kerätä, yms...ja tietenkin XVM -tietojen liittäminen mukaan.

Modeista puhuttaessa usein asiaan liittyy myös kielletty puoli, eli on kiellettyä käyttää modeja, jotka antavat poikkeuksellista lisäetua, esimerkiksi vihollisen vaunujen sijainti kartalla vaikkei niitä ole erikseen havaittu ja tähtäämiseen liittyvät "autoaimbotit". Käytännössä "laittomat modit" ovat "hackeja"/"crackeja". Modeja on paljon ja niitä tehtaillaan lisää. Kaikki modit pyrkivät helpottamaan pelaamista, joten on ilmeistä, että moni modi voi mennän hiukan harmaalla rajalla "laillisuuden" suhteen. Esimerkiksi pelin normaali ominaisuuksiin kuuluu kohteen lukitseminen (hiiren vasen nappi kohteen kohdalla) ja on olemassa modi, jolla tämän kohdituksen herkkyyttä voi parantaa ja lisäksi ruutuu tulee ilmoitus, mihin vihollivaunun on tähtäin lukittu - tämä ei ole laiton "autoaimbot":ti, vaikka helpottaa tähtäämistä.

Modit on hyödyllisiä..tai ainakin itse olen saanut niillä viritettyä peliä enemmän henkilökohtaisesti paremmin toimivaksi verrattuna WOT:n perusasetukseen nähden. Tärkeää modien käytössä on ymmärtää, että kun niihin tottuu, on riippuvainen niiden olosta jatkossa. Tämä sillä, että käytännössä aina kun WOT päivittää uuden version pelistä, täytyy kaivaa päivitetyt versiot modeista ja asentaa ne. No jos on tottunut naksuttelee 20-30 eri modia itselleen, on om työnsä muistaa kaikki viritykset. Niin sanotut "mod pack":t on hyviä. Ne on jonkun tahon kokoelma eri modeista ja matkassa tulee asennusohjelma. Kun on jokusen kerran asentanut tuon koko paketin haluammaan tavalla, alkaa muistamaan millä asetuksilla kaikki pitää asentaa, jotta aina se totuttu ympäristö asentuu omaan WOT:iin.

Mistä?
No yksinkertaisen neuvo on googlettaa "wot mod", niin tulee rimpsu monta sivua paikkoja joista voi ladata. Yksi suositeltava ja turvallinen paikka on etsiä WOT:n omasta virallisesta forumista aiheesta keskustelut ja sitä kautta hakea linkit.

Asennus?
Asennus on helppoa, käytännössä modi tallennetaan WOT:n "res_mod" -hakemistoon (C:\Games\World_of_Tanks\res_mods). Ohjeet löytyy usen ladattavasta nettisivusta, missä modi on jaossa ja/tai modin mukana saattaa tulla tarkemman ohjeet. Jos asentaa "mod pack":n, niin siinä on .exe päätteinen asennusohjelma, joka neuvoo, opastaa ja esittelee: naks-ja-poks, on äkkiä modit asennettu.

Haitat?
No haittojakin löytyy. Se "laiton modi" on tietysti yksi ilmeinen, jos jää kiinni, voi lähteä tilit, yms. Se harmittaa jos on rahaa laittanut vaunuihin ja takana 2000 tuntia pelaamista, sekä vaunujen kehityspolun saavuttamista.
Toinen, suhteellisen yleinen ja kiusallinen haitta on pelin kompusoiminen modeista johtuen. Ei ole ensimmäinen kerta kun joku modi kaataa tai jäädyttää pelin. Tämä johtuu pelipäivityksen ja modin keskinäisestä ristiriidasta, useimmiten johtuen grafiikka-asioista. Eli kun peliin on grafiikka päivitetty, ei modia ole päivitetty oikein ja siitä johtuen voi kaatuilu olla edessä. Homma tietenkin korjaantuu päivittämällä modia, tai lopulta modin voi joutua poistamaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti