keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Leopard Prototyp A (T9 - Med - Saksa)


 
Speksit
Tier :9
Vaunutyyppi : Medium
Hinta (krediitit/kulta) :1 305 000
Tutkimushinta (xp) : 31 500

Kehitys ja stock grind
Leopardin protoon ei Indiestä tai Ru:sta ope mitään tuotavaa, radion voi napata SP1C:stä, mutta siinä kaikki...jaa no 90mm tykki on indien topgun, mutta se on Leopardin stockitykki joten ei ole sieltä tuotavissa. Tämä 90mm stokkitykki on ok periaatetasolla, mutta pahasti alimitoitettu tier 9:n peleihin.

Vaunussa ei järin paljon ole tutkittavaa ja stockina vaunu on siedettävä. Parasta vaunussa on stock grindin kannalta se, että alku on jo ok ja vaunu vain paranee tutkiessa.

Vaunun ehdottomasti heikoin ominaisuus on ruokottoman huono panssarointi - käytännössä sellaista ei ole. Tämän vuoksi vastapainona usein tasapainottava ominaisuus liikkuvuus on parempi ja se "ProtoLeossa" on jo stockina kohdallaan...ja paranee lisäpäivityksien kautta.

Leopard proto käytännössä soveltuu kahteen eri tyyliseen spesiaalirooliin: TD tai/ja skouttityylinen flänkkäys, ProtoLeosta ei ole puskemaan kärkeä panssarista johtuen. Näiden kahden roolin valinnan myötä kannattaa tehdä myös kehitys/tutkimus vaunun päivityksiin. Jos halajaa TD:n tyylistä roolia suosia, niin ehdottomasti yhteen koko pelin parhaaseen tykkiin kannattaa panostaa, eli 105mm L7A1 (pen:268/dmg:390). Erikoista on, että tykin pääsee ilman tykkitornin tai/ja telojen päivittämistä lisäämään vaunuun. Stockitornilla latausaika tosin on ruokottoman huono (~13s.), joten tykin jälkeen kannattaa päivittää tykkitorni, jolloin lataus tippuu alle 10s., näkyvyys paranee ja samalla vaunun HP pooli kasvaa yllättävän paljon (+150).
Toinen järjestys on aloittaa päivitys teloista ja moottoreista, jolloin vaunu liikahtaa ja liikkuu entistä paremmin

L7A1 tykki tosin kasvattaa huomattavasti pelitulosta onnistuneessa pelissä, nimittäin damagen summa usein on helposti päälle 2000 heikossakin pelissä (~5 osumaa min). Kääntöpuoli touhussa on ammuksien hinta.

Vahvuudet/heikkoudet
Vaunun vahvuus on liikkuvuus ja L7A1 tykki - noin suoraan sanottuna. Ilman näitä vaunulla ei olisi mitään virkaa tier 8-10 peleissä. Nämä kun ovat vahvuudet, niitä tulee käyttää hyväkseen. Kun vaunu on liikkuva, sillä tulee liikkua ja paljon. Yksi strategia pelitapa on toimia TD:nä ja aktviisesti vaihtaa asemaa laukausten välillä. Jos jää paikalleen, on äkkiä takaisin tallissa kun vihollinen on tuhonnut ProtoLeon.

Kuten aeimmin tuli ilmi, vaunussa ei ole oikein panssaria lainkaan...jos ei Indiessä oikein ollut niin ProtoLeossa ei ole sitäkään. Erikoista ja osallaan säälittävää on, että tykkitornissa on runkoa heikompi panssarointi, normaalisit tämä on toisin päin. No rungonkaan panssari ei päätä huomaa (maks 70mm) ja vaikka panssarit on viistettu, läpäisee sen melkein millä vain vaunulla aina tier3...4 ylöspäin. Tämä linjaa erittäin rankasti, miten vaunulla tulee pelata ja millaisen rooli sillä tulee ottaa. Vaikka vaunulla on hyvä HP pooli, on se perin vihollisvaunun voimin naksutettu sekunneissa nollaan..tai yksi nappiosuma artyllä.

Fiilikset ja tuntemukset
Leopard Prototype A:sta jää ristiriitaiset tuntee..tai sillä tulee opetella pelaamaan oikein. ProtoLeo vaatii herkkyyttä ja varovaisuutta. Kun vaunulla pelaa hiukan Rhm-Borsigin tyylisesti, mutta liikkuvammin, ollaan aika lähellä vaunulle sopivaa oikeaa virtaa.

Jos vaunulla yrittää pelaa agressiivisesti puskien, huomaa nopeasti olevansa tuhottu. Näin ollen pelaajat, jotka suosivat panssaria hyödyntävää "nurkkavyörytystä", eivät omaksu nopeasti ProtoLeon pelityyliä. Samoin joukkueen muut pelaajat, jotka eivät tiedä kuinka ProtoLeolla pelataan ja millainen se on ominaisuuksiltaan, voivat osoittaa mieltä ehkä vähän passiivisemmasta pelityylistä.

Ärsyttävintä Leolla pelaamisessa on sen hinta, tämä tosin on yleinen vitsaus kun tier nousee 7 päälle. WOT kun on hiukan suunniteltu siten että paremmilla vaunuilla korkeammassa tierissä olisi pakko alkaa laittaa rahaa jotta pelaaminen onnistuu - tarkoittaa siis premium tilin hankkimista tai sitten täytyy pelata oikeastin hyvin. Alla esimerkki:
Kyseessä oli ihan säällinen peli: 3 tuhottua vaunua, 3587dmg, 918xp:tä. Voitto ja omaan vaunuun ei tullut naarmuakaan. Kredittejä tuli 32 868, joka on ok, mutta kun ammukset oli maksettu, kukkaron pohjalle jäi vain 4068. Rehellisyyden nimissä kulua kasvatti laukaukset jotka ei läpäissyt vihollisen panssaria, niitä oli 5-8kpl. Jos olisi joutunut vaunua korjaamaan, olisi lopulta krediti mennyt pakkasen puolelle. No premium tulillä olisi jäänyt kouraan 20502 krediittiä ja 1377xp, eli tässä paljastuu WOT:n "rahastus" -idea. Itse asiassa tämä rahastusasia on TODELLÄ ärsyttävä ja pelifiilistä vievä, ei siis vain nyt Leossa, vaan pelissä yleensä tier 9+ kohdalla. Leopardilla pelatessa hyvän pelin voittoineen, yms. voi tulla ilman premiumtiliä 5000-10000 kredittiä kulua pakkasen puolelle ja se ei oikein mene omaan oikeudentajuun. Samalla suorituksella vaikka tier 7:ssa voi plussalle tulos jäädä 10 000 - 20 000.

Leopard Prototype A edustaa WOT:n ns.uudemman sukupolven vaunuja, eli ei enään WW2 jäämistöä ja filosofiaa, vaan erikoisempia panssariratkaisuja ja suojausteknologiaa. Harmi on vain se, että WOT ei laske ProtoLeolle näitä teknologisia etuja mukaan, vaan se on 25-70mm panssarin kanssa 1:1 samalla viivalla wanhemman teknologian kanssa. Tarkoittaa siis sitä, että todellisuudessa moderneissa vaunuissa on materiaalitekniikka sellaista, että pienempi panssari sisältää eri materiaalikerroksia ja materiaaleja jotka vastaavat kovemmin pelkkää hiiliterästä. Ts. 50mm modernia panssaria voi vastata 125mm wanhan teknologian hiiliterästä. Samoin moderneissa vaunuissa oikeasti on tykin toiminta ja tähtääminen automatisoitu siten, että osuminen on 99% varmaa, ajoi tai rytkyytti vaunulla miten hyvänsä. Nojoo, modernien vaunujen panssaroinnin ja suojauksien mukana tulee paljon asioita, mitkä edellyttäisi WOT:n mekaniikkalaskennan päivittämistä ja paljon, pelkästään jo reaktiivipanssarien mukaan saaminen ja käyttäytyminen vaatisi paljon WOT:n mekaniikan päivittämistä - ehkä jossain vaiheessa.

Summaus ja suositukset
Itse olen aika vahvasti TD pelaaja, toki pelaan kaikkia vaunutyyppeja, mutta TD:lla pelaaminen on lähimpänä omaa tyyliä. Tämän vuoksi Leopard Prototype A on itselle hyvin sopiva. Pidän siitä, että vaanitaan, isketaan ja vaihdetaan asemaa nopeasti - siihen ProtoLeo on kuin valettu. Pidän myös siitä että L7A1 tykki läpäisee säällisellä tähtäämisellä 80-90% vihollisen panssarin ja tuhoa tulee keskiarvollisesti noin 400dmg:n verran per laukaus - L7A1 on loistava tykki.

Suositukset - kyllä niitä voi ProtoLeolle antaa ja roimasti, kunhan omaa omanlaisen pelityylin. On muistettava, että Indiestä tullessa Leopard Protyp A:n ei ole mitään tuotavaa tai hyödynnettävää, e pelillisesti, ei peliroolillisesti, ei varusteissa, ei missään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti