torstai 28. tammikuuta 2016

St.Emil (T7 - TD - Saksa)

Speksit
Tier : 7
Vaunutyyppi : TD/PST
Hinta (krediitit/kulta) : 1 300 000
Tutkimushinta (xp) : 43 400

Kehitys ja stock grind
St.Emil on melko perinteinen "tuhkimotarina" stock grindista, eli alussa vaunu on hyödytön ja yhdellä naksulla kaikki muuttuu, hiukan sama kuin esimerkiksi Bishopissa.

Yleisesti ottaen St.Emilissä ei paljon ole tutkittavaa; yksittäiset päivitykset kaikista..jaa no radioita on kaksi.

Vaunu itsessään on hidas ja se ei muutu paremmaksi vaikka päivitää moottorit ja telan..jos nyt rehellisiä ollaan. Mutta vaunussa on yksi tekijä, jolla pakka muuttuu kerrasta, se on tykki. Niin kauan kuin joutuu takkuamaan 105mm stockitykin kanssa, on stockgrind hirveä. Heti kun AIVAN LOISTAVA 128mm on kiinni, loppuu samalla silmän räpäyksellä grindaus.

Vahvuudet/heikkoudet
Yleisesti ottaen omaan tieriin nähden St.Emilin vahvuus on tykki, sillä pärjää melkein mitä vastustajaa vastaan vain. Otetaanpa lukuja: 231mm läpäisy, 490 damaget, 2,5s tähtäysaika ja 0.36 hajonta. Nämä tarkoittaa sitä, että omassa tierissään tykillä läpäistään melkein mikä vain vastaan tuleva vaunu. Ylemmissä tiereissä joutuu jo tähtäämään, mutta weakspottien opettelun jälkeen tuhoa tulee. Tykki oikeasti on tarkka, kunhan tuon säällisen tähtäysajan malttaa käyttää.


Voisi kuvitellä että 105mm (vastaava kuin Dicker Max:ssa) olisi hyvä, sillä näyttäähän tuo paperillakin hyvältä, mutta 169mm läpäisy hapettaa pahasti suorituskyvyn. Alla tykkien vertailu:
Ainoa puute 128mm hiukan huonon latausajan lisäksi on kulta-ammuksen puuttuminen. On erikoista ettei sellaista ole lainkaan tarjolla; ainoastaan AP ja HE. Tykin tier luokite IX kertoo aika paljon, eli tykki on St.Emilissä omaa tier luokkaa kovempi.

Tykin lisäksi siihen liittyy myös poikkeuksellisen kova alakoro. Se mahdollistaa vaunu ajamisen vastarinteeseen siten, että rinteen yli näkyy hyvin vähän (katso otsikkokuva). Tämä on erittäin suuri vahvuus, joka kannattaa opetella ja käyttää hyväksi.

Liikkuvuus on selvä heikkous St.Emilissä, samoin panssarointi. On helpompi linjata että liikkuvuus on tiiliskiven tasoa ja panssaria ei ole. Lisäksi tykin sivuttaisliike on suhteessa huono.

Fiilikset ja tuntemukset
St.Emil voi nähdä Dicker Maxin isoveljenä. Jos DM:sta on kokemusta, on St.Emilin pelitapa helppo omata, sama toisin päin.

Itselle Borsig jossain vaiheessa osui "pakko saada" listalle ja St.Emil on pakollinen este rämpiä läpi ennen Rhm:ää. No rämpimiseltä se todellakin tuntui 105mm tykin kanssa. Kun lopulta 128mm tykki oli kiinni, vaunuun aiemmin kohdistunut väsymys ja viha muuttui ihastumiseksi. Summaten tuo 128mm tykki ja alakoron ominaisuus on juttu, mitkä tekee tästä vaunusta hyvin erikoisen ja loistavan. Jännää on se, että vain juuri nuo kaksi tekijää. Ilman niitä vaunu olisi ihan hirveää shaibaa.

St.Emilin pelityyli on normi pitkän matkan snaippaaminen, sillä ei kannata lähteä haastamaan ketään nurkkatappelussa; melkein mikä vain vaunu napsii lähitappelussa St.Emilin välipalana. Mutta tosiaan kun on +300m välissä, hiukan puskaa yms. tällä vaunulla kylvää helposti tuhoa..tykki on oikeasti tarkka. 6 hyvää osumaa ja 3000 damagea on helposti plakkarissa - erinomaisia lukuja tier 7 vaunulle!
Hienoa tässä 128mm tykin omaavan vaunun ihastuksessa on, että Rhm:ssä, eli Borsigissa on jo stockina pitkälti sama tykki, tosin hieman piristettynä. On siis mahtavan helppoa liusua seuraavaan vaunuun, eli Borsigiin St.Emilin jälkeen..tosin ei St.Emilistä helposti viitsi luopua, vaikka Borsig olisi jo tallissa.

Summaus ja suositukset
Summaus St.Emilistä: hauras, hidas, tarkka, tahokas, tuhoisa..siinäpä niitä adjektiiveja. St.Emil on vähän kuten ISU-152; vaunun olemassa olon lunastaa ja määrittää vain ja ainoastaan vaunun paras tykki, ISU:ssa BL-10 ja St.Emilissä 128mm.

Jos on pikkasenkaan tottunut pelaa perinteisillä tykkitornittomilla, kömpelöillä TD:llä, ei mielestäni voi olla ihastumatta St.Emiliin..kunhan 128mm tykki on asennettu. Ihastumista ryydittää tykin tarkkuus ja tuhovoima. Vieläpä tämän tuhovoiman kustannukset eivät ole ihan levottomat..kiitos tier:in. Suosittelen lämpimästi St.Emiliä, parhaita TD:tä mitä on pelissa tullut vastaan, kunhan jassoo ärsyttävän stock grindin 128mm tykin saamiseen saakka.


Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet: tarkkuus, damaget, läpäisy (5)
+ Alakoro (5)

- Liikkuvuus (-2)
- Panssarointi ja koko (-2)
- Tykin sivuttaisliike (-1)
- Tuskainen stock grindi 128mm tykkiin asti (-3)


Pisteet: + 3,00


0 kommenttia:

Lähetä kommentti