lauantai 23. tammikuuta 2016

LT vz. 38 (T3 - Light - Tsekki)


Speksit
Tier : 3
Vaunutyyppi : Light (/kevyt)
Hinta (krediitit/kulta) :21 750
Tutkimushinta (xp) : 1 055

Kehitys ja stock grind
Vaunussa on jonkin verran tutkittavaa, etenkin jos vaunun halajaa full stockiksi. Perinteisesti stock grindin vaiva heikkojen aloitustykkienkautta on myös Vz.38:ssa, mutta matalan tierin ansiosta päivitykset parempiin käy todella nopeasti. Muutenkin yleisesti ottaen alempien tierien vaunujen stock grind on suhteessa vaivaton; vaunu päivittyy nopeasti paremmaksi.
Vz.38:ssa mielenkiinto kohdistuu kahteen asiaan: päivitettävään tykkitorniin ja vaunun autolataaja topguniin. Tykkitornissa panssarointi käytännössä tuplaantuu päivityksen myötä ja se nostaa tämän kevyen suorituskykyä merkittävästi. Lisäksi näkyvyys ja kääntönopeus paranee. Alla normi ja päivitetty versio tykkitorneista:


Mielenkiintoista lisäksi tykkitornissa on, että tuo päivitetty (Saksalaisilta lainattu) torni on esikuvaansakin parempi JA suhteessa tieriinä nähden ylivertainen. Saksalaiseen Pz.Kpfw.38 (t) vaunuun tarkoitettu päivitystorni on luokiteltu tier 4, eli yhtä tieriä korkeammalle kuin Vz.38, SILTI Vz.38:n päivitystorni on panssaroinniltaan huomattavasti parempi kuin tuo tieriä korkeampi torni! ..alla vertailu:

Tykkejä puolestaan Vz.38 on runsaasti, kaikki enemmässä tai vähemmässä määrin omassa tasossaa edustavia. Poikkeuksen tekee vaunun paras tykki (topgun) 37mm Skoda A23, se on nimittäin autolataajalla. Suorituskyky muihin vaunun tykkeihin on selvästi parempi. Heikkous tosin on suhteellisen pitkä tähtäysaika ensimmäisessä laukauksessa ja makasiinin pienuus (3 ammusta). Makasiinin pienuus tosin ei niinkään paina, sillä makasiini lautausaika on suhteessa autolataajalle pieni (~5s.). Alla vertailu vaunu tykeistä:

Liikkuvuudeltaan Vz.38 on onneton kevyeksi vaunuksi, toisaalta siihen päivitykset tuovat helpotusta.

Vahvuudet/heikkoudet
Kun Vz.38 on kokonaan päivitetty, on se ihan ok vaunu luokassaan. Stockina vaunu on nuhanen; heikot panssarit, heikot tykit ja huono liikkuvuus. Nopeasti luonne kehittyy päivityksillä.

Vaunun vahvuus parhaimmillaan on tykin ja tykkitornin ympärillä, jahka nämä on päivitetty parhaimmilleen. Tykki lopulta on loistava, kun hakee hyvä tuliaseman ja malttaa ensimmäisen laukauksen tähdätä loppuun on varmaa, että saa naksutettua viholliseen 3 nopeaa osumaa tuoden damagea jotain 150-200 välistä. Tähän 5 sekunnin lataus ja sama uudestaan. Lataajan ja tähtäämisen ajoitus laukauksien välillä on aikahyvä, joissain tapauksissa kun lataaja saattaa olla nopeampi kuin tähtääminen, tulee tuloksena huteja. Puolestaan jos lataaja on hidas, joutuu turhaan odottamaan viholliselle paljastettuna seuraavaa laukauksta. Jos onnistuu jollain tavoin hakemaan hull-down asemoinnin vaunulle, voi tykkitornilla saavuttaa läpäisyjä torjuvan paikan - tämä tosin on vaarallinen leikki Vz.38:lla, nimittäin ei tykkitornin panssari lopulta mikään erikoinen parhaimmillaankaa. olen.

Vaunu polveutuu Saksalaisen Pz.Kpfw.38 (t) vaunun kanssa samoille juurille, Vz.38 on ehkä nähtävä enemmänkin paranneltuna versiona (lue raskaampi), joka näkyy laskennallisessa tuhovoimassa. Seuraava versio Vz.39 lisääkin vaunun painoa entisestään siihen malliin, että kyse ei enään ole kevyestä vaunusta, vaan mediumista. Tämä mielestäni kertoo aikalailla vaunun luonteesta ja siitä miten sillä kannattaa pelata..ei siis ihan perinteisestä notkeasta kevyestä skautista ole kyse. Tässä siis yksi vaunun heikkous: liikkuvuus (varauksin).

Fiilikset ja tuntemukset
Jotenkin Tsekkivaunut ei alemman tiereissä ole kovinkaan houkuttelevia tai hyviä. Vz38 ei sinällään poikkea tästä tunteesta sen enempää kuin edellinen Vz35:nenkaan. Vaunun autolataajatykki tosin tekee tästä vaunusta hieman jollain muotoa poikkeavamman ja hauskemman. Eihän se teho tai tuhovoima ole kaksinen, mutta autolataaja tuo vaunuun boostia.

Autolataajan vuoksi vaunulla pärjääkin ihan mukavasti mm.muita kevyitä vaunuja vastaan, mikä usein on tarjolla mm:ssa. Lisäksi päivitetty tykkitorni on suhteessa omaan tieriin kevyelle vaunulle hyvin panssaroitu.

Vaunun pelityyli on jotain kevyen ja mediumivaunun väliltä. Tietysti hyvää on kevyen vaunun luokituksessa se, että vaunulla on paremman camo-määritykset. Puolestaan panssarointi on suhteessa kevyeksi vaunuksi hyvä. Panssaroinnin hinta näkyy heikommessa liikkuvuudessa.

Summaus ja suositukset
Summaus? ..hyvä vaunu edustamaansa tieriin. Jos pitäisi alkaa valitsemaan saman tierin vaunuista parasta, ei tämä Tsekki esitys pääsisi listan kärkeen, mutta lähelle varmaan - tämä liene kertoo kaiken tarpeellisen.

Rehellisesti sanoen itsellä maku ja fiilis matalemman tierin vaunuihin on heikohko, niitä tulee pelattua vain ja ainoastaan päästäkseen +5 tierin kohdalle kehityspuussa. Samalla askelluksella itselläni Vz.38:kin meni: vain rämpiäkseen läpi seuraavaan Vz.39 päästäkseen.Tämän johdosta en osaa sanoa oikein vahvaa suositusta vaunuun.

Plussat & Miinukset
+ Autolataajatykki (3)
+ Päivitystyykkitorni (3)
+ Panssarointi (3)

Pisteet: 3,00

- Hidas (-2)
- Ilman autolataajaa ja parempaa tykkitornia kelvoton (-3)
Summa -2,5

Pisteet: + 0,50

0 kommenttia:

Lähetä kommentti