tiistai 19. tammikuuta 2016

Bishop (T5 - ARTY - Britannia)


Speksit
Tier : 5
Vaunutyyppi : Arty/SPG
Hinta (krediitit/kulta) :405 000
Tutkimushinta (xp) : 14 750
 Kehitys ja stock grind
Bishop kuuluu vaunuihin, joka varmasti synnyttävät pelaajassa pettyneen fiiliksen ensimmäisten pelien jälkeen - vaunu on käyttökelvottoman tuntoinen. Ensifiilis Bishopista on: hirveän kokonen puhelinkoppi jossa on onneton tykin sivuttaissäde. Pettymyksen tunteet vahvistuvat korkeimpaan potenssiin kun on noin kymmenen peliä tuskallista tahkonut Bishopilla.


Stockina Bishoppi on hidas, kömpelö, jne. helppo saalis melkein mille vain vastustajan kapineelle. Surkeutta korosti bishopin tykki; stockina tullut Q.F. 25-Pr. Gun/How -tykki on tehoton, mutta kantama on hyvä ja latausaika kiitettävä. Stockitykin suurin ongelma kohdistuu sen elevatioon, tykin ammuksen lentorata on tietyssä määrin erittäin laakea. Ristiriitaa tässä korostaa se, että teoriassa ammuksen hidas lentorata mahdollistaa poikkeuksellisen pystyssä laskeutuvan lentoradan. Käytännössä siis bishoppi pitää aina ajaa mäkeen nokka pystyyn, jotta tykin elevatio on kohdallaan. Ilman tätä toimenpidettä, ei kantama ole mistään kotoisin koska ammuksen lentorata jää aina matalaksi. Alla vertailu tarjolla olevistä tykeistä:

Kun bishopin liikkuvuus stockina on huono, vaunu on kookas, helppo saalis ja tykki tehoton..käyttännössä käyttökelvoton, alkaa tosiaan ensimmäisen kymmenen pelin jälkeen mieleen luovutus koko vaunun suhteen. Ainoa plussa on vaunun poikkeuksellisen korkea HP pooli (350) tier 5 artyksi, vaunu siis kestää jokusen hetken löylyä. Muut artyt kun on selvää teurastusriistaa melkein mille vain vastustajan vaunulle, kun on ampumisetäisyydellä.  Surkeahkon liikkuvuuden vuoksi tarjolla on suhteellisen paljon moottoripäivityksiä tutkittavana ja hankittavana - jokainen on saatava jotta tämä tiiliskivi saavuttaisi jonkinlaista liikkuvuutta. Liikkuvuus on erittäin tärkeä ominaisuus agressiivisen pelityylin vaativalta artyltä, Bishoppi ei liiku kaikkillakaan päivityksillä hyvin, saati sitten vajailla päivityksillä. Onneksi aiemmin mainittu suhteellisen hyvä panssari kompensoi liikkuvuutta. Toisaalta kuten ilmi tuli; jos Bishop joutuu vihollisen piirittämäksi, ei panssarista ole hirveästi riemua.
On siis ilmeistä, että Bishopin stockgrind on todella paha. Noh, kun vain jaksaa kirota Bishopilla saaden kokemusta muiden lelujen tutkimiseen/hankkimiseen, takkuaminen ja tahmaaminen palkitaan moninkertaisesti. Noin 4000xp ja jokusen kulutetun kreditin jälkeen on Q.F. 4.5-in. Howitzer -tykki vaunussa kiinni ja siitä se riemu alkaa. Tässä vaiheessa britti artyjen erikoisuus Bishopissa alkaa paljastumaan.

Kantama tippuu puoleen (500 metriin), mutta tykin elevaatio muuttuu poikkeuksellisen korkeaksi, samoin ammuksen lentorata pysyy edellisen tykin tavoin pystynä. Tämä tarkoittaa sitä että Bishopilla on pelattava muihin artyin nähden täysin toisin. Bishopilla ajetaan lähelle vihollista ja ammutaan läheltä esteitä suojasta vihollisen niskaan suojan taakse. Uusi tykki on vielä erittäin tarkka ja latausaika suhteellisen nopea (~10sekunttia). Lisäksi ammuksen teho on suhteellisen hyvä, huono puoli on että ei ole tarjolla mitään panssarinlävistysammuksia tai muita kultapaukkuja.
Vahvuudet/heikkoudet
Bishopin vahvuus löytyy sen erikoisuudesta: 4.5" tykistä ja sen toiminnasta. Vaunu on poikkeuksellinen arty esimerkiksi kaupunkikenttiin, se toimii viholliselle tuhoisasti tiputtaen ammuksia niskaan parin talon kulman takaa. Tämä on tyystin poikkeuksellinen pelityyli mihinkään muuhun vaunuun nähden (FV304:sta lukuunottamatta). Toinen vahvuus on suhteessa säällinen panssarointi artyksi ja korkeahko Hp pooli.

Kolikon kääntöpuoli Hp poolille ja panssarille on hitaus ja kömpelyys. Bishop ei ole päivitettynäkään mikään raketti liikkeissään. Kömpelyys näkyy myös tykin sivusuuntauksissa.

Fiilikset ja tuntemukset
Bishoppi oli itselle kasvanut syytä tai toisesta ”pakko saada” tyyppiseksi artyksi. Ennen sitä Birch gun alkoi näyttämään vahvasti faktaa, että britti artyt on tyystin jotain muuta kuin muiden maiden artyt. Birch gunilla kun alkoi homma toimimaan, Bishoppi vihdoin aukesi ja tämän myötä Bishoppi lähti ”pukin konttiin”.

Kun lopulta oppii uuden tavan käyttää Bishoppi ja tykki on päivitetty stockista, on se aivan loistava ja viihdyttävä laitos. Nopeasti alkaa tuhoa viholliseen syntymään, sen myötä XP:tä tulee ja saa hankittua paremmat telat ja tehokkaammat moottorit. Kun kaikki liikkumiseen liittyvät optiot on tapissaan, Bishoppi ja sen oma tapa käyttäytyä artyna on erittäin viihdyttävä. Toki edelleen vaunu on hiukan kömpelö, hidas ja kookas, mutta kokonaisuus alkupettymyksiin nähden tyystin muuta.

Jos omaa artylla pelaamisesta statistisen tavan pelata, eli campitään turvallisen matkan takana ja nakellaan ryönää vaunujen päälle, Bishoppi tulee olemaan vaikea omata. Jos puolestaan pelailee erilaisia rooleja pelissä, esim. on tottumusta agressiivisesta hyökkäämisestä mediumilla/kevyellä vaunulla ja vihollisen iholle menemisestä, Bishoppi varmasti avautuu viihdyttävänä vaununa.

Summaus ja suositukset
Jos on tottunut pelaamaan passiivista, perinteistä artyä, ei Bishoppi..eikä FV304 ole sinun juttusi. Bertin (=FV304) jälkeen jälleen brittiartyt palaa perinteisempään suuntaan, jos sinne on kaipuu, on näiden Bishopin ja Bertin kanssa paljon vaikeaa tahkoamista. Rehellisesti sanoen tällöin ei touhu ole vaivan veroinen, muilta löytyy paljon hyviä periteisiä artyjä. Jos puolestaan kiehtoo ajatus agressiivisemmästä ja erikoisemmasta artypelaamisesta, Bishoppi (ja myös Bert) ovat hyvin mielenkiintoinen, viihdyttävä ja suositeltava tuttavuus.

Bishopista seuraava vaunu on aiemmin mainittu FV304, henkilökohtaisesti myös tähän on pelatessa syntynyt ”pakko saada” fiilis, etenkin kun on pelaaminen Bishopilla alkanut sujumaan. FV304 on Bishoppi, mutta muutamalla keskeisellä muutoksella; FV304 on todella pieni ja nopea, toisin kuin edeltäjänsä, muuten rooli ja luonne on sama.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti