maanantai 4. tammikuuta 2016

Dicker Max (T6 - TD - Saksa) Premium

Speksit
Tier : 6 (Premium)
Vaunutyyppi : TD/PST
Hinta (krediitit/kulta) :3200
Tutkimushinta (xp) : - (premium vaunu)


Kehitys ja stock grind
Ei ole, premium vaunu

Vahvuudet/heikkoudet
Yleisesti ottaen omaan tieriin nähden Dicker Maxin ("DM") yksin suurimmista vahvuuksista on tykki, sillä pärjää pari tieriä korkeampiakin vaunuja vastaan, vaikkakin läpäisy ei aina riitä. Damaget on myös säälliset korkeampia tierejä vastaan. Puolestaan oman tierin otteluissa Dicker Max voi olla helposti ihanan murskaavan 105mm tykillään - parilla osumalla voi vastustaja olla taputeltu. Säällisen läpäisyn ja hyvän dmg:n lisäksi tulinopeus on kohtalainen. Lisäksi tykin parhaita ominaisuuksia on suuri alakoro (+10), tämä tarkoittaa sitä, että vaunun voi St.Emilin tavoin asemoida vastarinteeseen paljastaen rinteen yli viholliselle hyvin vähän vaunusta (katso yllä otsikossa oleva kuva).
Näin ollen voisi kuvata DM:n parhaimmaksi ominaisuudeksi tykin.

Liikkuvuus, eli mobiilisuus on Nashormin tasoa, itse asiassa moni asia on Nashormin kaltaista DM:ssä. Myös panssarointi ikävä kyllä. Eli vaunun suurimmat heikkoudet ovat panssarointi ja liikkuvuus.

Tosin vaunulla on suhteellisen hyvä camo -kerroin, eli 100% miehistö+100% camokoulutukset+camoverkko tekee vaunusta melko tappavan "ninja vaunun" omalle tier tasolleen. Lisäksi kun on teleskooppikiikarit + sopivasti puskaa ympärillä, niin jo'vot.


Fiilikset ja tuntemukset
DM on jotain Nashornin ja St.Emilin välistä, voisi kuvailla sen olevan Narhorn noin yleisilmeeltään ja liikkuvuudeltaan, mutta 105mm tykillä pelaaminen on tyystin jotain muuta kuin Nashorn:lla pelaaminen. No teho ei tykillä yllä lähellekkään St.Emilin 128mm tykkiä, mutta kyllä se tuhojaan tekee omaan tieriin. Etenkin jos vertaa vaunua oman tierin vastaavaan eli aiemmin manittuun Nashorniin. Dicker Maxin voisi nähdä Nashorniksi stereoideilla tai/ja St.Emilin pikkuveli. Alla vertailut:

Dicker Max vs. Nashorn


Dicker Max vs. St.Emil 

..onkin hyvä huomata, että St.Emilissä (stockina) ja Dicker Max:ssa tosiaan on käytännössä samat tykit. 

Pelattavuudeltaan DM on aika normaali tykkitorniton TD vaunu. Se ei ole mikään jätti mobiili/ketterä, eikä nopeakaan. Kaiken lisäksi kun panssarointia ei käytännössä ole lainkaan, rajoittuu tankin pelityyli helposti näiden tekijöiden myötä melko passiiviseen TD -toimintaan..ts. hyvä joukkoja tukeva aktiivinen tuliasema + etäisyyttä tarpeeksi + joku spottaamassa. Pelitapa on samanlainen kuin mm. aiemmin manituissa Nashornillä ja St.Emilillä.

Summaus ja suositukset
Summaus DM:stä...hmm, en olisi ostanut vaunua, mutta sain sen WOT:lta palkintona. Saatuani vaunun täytyy tunnustaa, että Dicker Maxista on tullut oma henkilökohtainen suosikki. Siinä on omaan tieriin nähden ylivoimainen tykki, tykin huima alakoro, pienehkö koko, säällinen liikkuvuus vaunutyypiksi ja mikä parasta; suhteellisen hyvä tienaamaan ja halpa ylläpitää - kaikki on kohdallaan. Lisäksi tier 6 on todella mukava pelata, panssarit ei vaunuissa ole vielä kovia ja siellä pärjää huolettomallakin pelillä.  

Jos nyt pitäisi tämän kokemuksen pohjalta pohtia ostopäätöstä, niin ostaisin vaunun; ehdottomasti. Tämä tietenkin edellyttää että DM:n tapaisen TD vaunun pelityylistä pitää. Ennen hankintaa DM:ää voi maistella Nashornin ja St.Emilin kautta. Jos näillä homma maistuu, maistuu meno DM:lläkin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti