lauantai 23. tammikuuta 2016

Rhm.-Borsig Waffenträger (T8 - TD - Saksa)



Speksit
Tier : 8
Vaunutyyppi : TD/PST
Hinta (krediitit/kulta) : 2 400 000
Tutkimushinta (xp) : 71 000

Kehitys ja stock grind
Borsig Waffenträger:ssa ei hirveesti ole tutkimista, lisäksi jo stocki tykki on AIVAN LOISTAVA! Se on vastaava kuin edellisessä St.Emilissä, mutta piristettynä.

Kaikki päivitykset, mitä vaunuun voi tehdä, vain parantavat jo loistovaunua entisestään. Tykki oikeastaan tarjoaa vastaavan vaihtoehtovalinnan kuin SU-152 ja ISU-152 vaunuissa on. Eli tarkka 128mm stocki tykki toimii erinomaisena perinteisenä TD aseena ja puolestaan 150mm tykki edustaa osallaan myös perinteistä tykkiä, mutta toimii HE ammuksilla hyvin derbytykkinä. Alla vertailu.

Borsig -vaunun kohdalla on pakko tunnustaa, ettei käytännössä hirveemmin stock grindia ole ja se on harvinaista WOT:ssa.

Vahvuudet/heikkoudet
Borsigin vahvuus on tykit ja tykkitorni.Tykkitornissa ei sinällään ole mitään ihmeellista, muuta kuin sen olemassa olo ja se on TD:lle poikkeuksellista. No tykit luonnollisesti ovat itsessään vahvuus. 128mm tykki on tarkka, siis todella tarkka etenkin 100% miehistöllä ja oikeilla perkseillä. Ja kyllä tykki löylyä tarjoaa: läpäisy normi AP:lla 246mm ja damaget 490. Kulta-ammuksilla aletaan jo läpäisemään melkein mitä vain mitä vaunun eteen voi MM tarjota. Lisäksi ko. tykissä on suhteellisen lyhyt tähtäys- ja latausaika, lisähimmeleillä saa viritettyä vielä paremmaksi. Puolestaan vaunu muuttuu rooliltaan ja pelityyliltään täysin 150mm tykin kanssa. Tarkkuus heikkenee selvästi, samoin latausaika kasvaa selvästi. Näiden heikkouksien "kauppana" on sitten normi AP:lla 215mm läpäisy ja hulppeat 750damaget, HE:lla damaget pompsahtaa 950 nurkille jos läpäisee, käytännössä derbyna tuhot on jotain 300-500 välissä.

Toinen ehkä huomaamattomampi vahvuus on pieni koko ja camoarvot. Kun vaunuun varustaa miehistölle täydet camot, camoverkko ja naamioinnit, on vaunu tappavan huomaamaton, vaunusta todellakin kuoritutuu oikealla pelaamisella melkoinen ninja -vaunu.

Entäpä kolikon kääntöpuoli, eli heikkoudet? ..niitä on ja he todellakin ovat heikkouksia. Ensinnäkin voisi luonnehtia että Borsigissa ei ole panssarointia...siis sitä ei käytännössä ole: 20mm parhaimmillaan ja huonoimmillaan 8mm pelti. Tarkoittaa sitä, että koko pelin huonoin vaunu, tier 1:n Leichttraktor kykenee läpäisemään Borsigin panssarin edestä, takaa melkein mistä kulmasta ammuttuna tahansa. Tämä asettaa vaunulla pelaamiselle omat vaatimukset; pysy piilossa mahdollisimman paljon ja on aivan sama miten asemoit vaunun, vihollinen läpäisee melkein aina panssarin..ellei nyt ihan 0 -kulmassa ole.

Varsinaisen panssaroinnin puuttumisen kompensointina on 1100 HP pooli, joka on itse asiassa aika normitasoa tier 8:n TD:lle. Tietysti on hyvä että poolissa on tavaraa, Borsig voi siis jokusen osuman ottaa ennen kuin talutetaan takaisin talliin. Tosin jos löylyn antaa arty, heikon panssarin ansiosta matka takaisin talliin voi olla yhden osuman päässä. Vaunun on lisäksi suhteellisen herkkä viottumiseen, tämäkään ei ole hyvä asia onnettoman panssarin kanssa.

Toinen heikkous on liikkuvuus, vaunu ei mikään hirveen mobiili ole, toki ei nyt ihan niin kompelö kuin perinteisesti raskaat TD:t ovat. Vaunu on kevyt ja moottori matalatehoinen, tehopainosuhde naksahtaa 9,79 nurkille joka nyt ei ihan surkea kumminkaan ole. Tämä näkyy 35km/h huippunopeudessa.

Fiilikset ja tuntemukset
Aaah, waffen-wagel-bagel-wagen, itselläni aikoinaan niin himoittu ja haluttu vaunu. Yleisemmin sanottuna "rhm" tai "Borsig" tosiaan oli itselläni kovin haluttu monessakin mielessä. Ensinnäkin kun puhutaan TD -vaunusta, jossa on pyörivä tykkitorni ja tykkivalikoima jolla dominoi peleissä, niin kukapa ei haluaisia tällaista. Toiseksi kun tiedostaa, että kyseinen vaunu omaa ehkä yhden parhaimmista camo -arvoista luokassaan, herää mielenkiinto "ninja -vaunun" virittämisestä. Näin itselläni kävi.
Borsiggiin tullessa on tykki tavallaan tullut tutuksi jo St.Emilissä. Tykki ei aivan sama ole mutta lähellä (vertailu yllä). No 128mm tykki oli St.Emilin ehdoton valtti loistavalla alakoron arvolla hyystettynä. Näin ollen samanlaiseen tykin suorituskyvyn makuun päästäessä, on Borsigilla helppo jatkaa.

Rhm.-Borsig Waffenträger on vaunu josta ei oikein voi olla pitämättä. Se on kaikkea sitä, mitä normi TD:ssä toivoisi olevan ja kaipaa. Tosin vastapainona on onneton panssarointi ja hinta...siis Borsig on kallis ylläpitää.

Pelityyliksi Borsigille sopii 128mm tykillä 100% salakavala snaipperirooli. Kannattaa katsoa etäisyydet ja asemat kuntoon. Asemoinnin ehdoton ehto etäisyyksien lisäksi on puskat, yms. Jos camot on virtetty huippuunsa, voi puskista 200m jopa vain päästä liputtaa vastustajat talliin ilman, että tämä edes tietää mistä laukaus tulee. Borsigin camo arvoja kannattaa käydä vaunulaskureissa ihmettelemässä.

Summaus ja suositukset
Ei stock grindia, pyörivä tykkitorni, huimat tykkivaihtoehdot, tarkka ja erinomaiset camo -arvot; siinäpä sitä ylistystä Borsigista. Kun vielä kyytipojaksi vaunuun virittää lisävarusteena lataajan ja tykin moottorin, sekä kouluttaa miehistölle täydet camot niin jo'vot!

Suosittelenko? ..ehdottomasti, Rhm.-Borsig Waffenträger on loistava, kunhan vain sisäistää pelityylin, jolla vaunun heikkoudet kampitetaan. Vaunulla pitäisi oikealla pelityylillä saada 3000-5000 damagen pelejä. Jos pelityyli herpaantuu tai sitä ei täysin sisäistä, voi fiilikset vaunusta kääntyä kovien kustannuksien myötä pakkasen puolelle.

Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet: tarkkuus, damaget, läpäisy, latausaika (5)
+ Camo-ominaisuudet!!! (5)
+ 360° tykkitorni (5)
+ Pieni koko (4)
+ Tykkivaihtoehdot (4)
+ Erittäin pieni stock grindi (5)
Summa: 4,66

- Liikkuvuus varauksin (-1)
- Panssarointi..sitä ei käytännössä ole (-2)
- Kallis pitää (tosin tier 8:ssa alkaa kaikilla pelaaminen "maksamaan")  (-1)
Summa -1,33

Pisteet: + 3,33

0 kommenttia:

Lähetä kommentti