lauantai 27. helmikuuta 2016

St vz.39 (T4 - Medium - Tsekki)



Speksit
Tier : 4
Vaunutyyppi : Medium
Hinta (krediitit/kulta) : 151 000
Tutkimushinta (xp) : 4 660


Kehitys ja stock grind
Vaunussa ei hirveesti ole tutkittavaa..ja rehellisesti sanoen tutkimalla ei vaunu hirvesti muutu mihinkään.

Stockina vaunu on hidas..siis todella hidas. Teloilla ja parhaalla moottorilla vaunu piristyy jonkin verran, muttei muutu miksikään muuksi.

Aseistus on usein odotuksien arvoinen asia. Vz.39:ssa tutkittavia tykkejä on 2 ja yksi tykkitorni. Positiivinen juttu on, että stockki telat riittävät näihin päivityksiin. Näin ollen seuraavan Skoda -vaunu tutkimiseen ei välttämättä tarvitse tutkia ja ostella kaikki muita himmeleitä.

Vaunu stock grindi...öö, koko vaunu on stock grindia aina seuraavaan vaunuun asti - piste. Grindausta tosin helpottaa vielä tier 4:n matalat varusteiden tutkimus ja hankintahinnat.

Vahvuudet/heikkoudet
Kun Vz.39 on kokonaan päivitetty, on se ihan ok vaunu luokassaan. Stockina vaunu on nuhanen; heikot panssarit, heikot tykit ja huono liikkuvuus. Nopeasti luonne kehittyy päivityksillä.

Vaunun vahvuus parhaimmillaan on tykin ja tykkitornin ympärillä, jahka nämä on päivitetty parhaimmilleen. Tykki lopulta on loistava, kun hakee hyvä tuliaseman ja malttaa ensimmäisen laukauksen tähdätä loppuun on varmaa, että saa naksutettua viholliseen 3 nopeaa osumaa tuoden damagea jotain 150-200 välistä. Tähän 5 sekunnin lataus ja sama uudestaan. Lataajan ja tähtäämisen ajoitus laukauksien välillä on aikahyvä, joissain tapauksissa kun lataaja saattaa olla nopeampi kuin tähtääminen, tulee tuloksena huteja. Puolestaan jos lataaja on hidas, joutuu turhaan odottamaan viholliselle paljastettuna seuraavaa laukauksta. Jos onnistuu jollain tavoin hakemaan hull-down asemoinnin vaunulle, voi tykkitornilla saavuttaa läpäisyjä torjuvan paikan - tämä tosin on vaarallinen leikki Vz.38:lla, nimittäin ei tykkitornin panssari lopulta mikään erikoinen parhaimmillaankaa. olen.

Vaunu polveutuu Saksalaisen Pz.Kpfw.38 (t) vaunun kanssa samoille juurille, Vz.38 on ehkä nähtävä enemmänkin paranneltuna versiona (lue raskaampi), joka näkyy laskennallisessa tuhovoimassa. Seuraava versio Vz.39 lisääkin vaunun painoa entisestään siihen malliin, että kyse ei enään ole kevyestä vaunusta, vaan mediumista. Tämä mielestäni kertoo aikalailla vaunun luonteesta ja siitä miten sillä kannattaa pelata..ei siis ihan perinteisestä notkeasta kevyestä skautista ole kyse. Tässä siis yksi vaunun heikkous: liikkuvuus (varauksin).

Fiilikset ja tuntemukset
Edeltäjä 38 tuntui nuhaiselta..tosin paremmalla tykkitornilla ja autolataajalla se täysin sitä kumminkaan ollut. Tämä 39 sitten piti oman odotuksien mukaan olla jotain muuta: medium vaunu ja sen mukainen panssari, tykki jolla puhkotaan 100mm, jne. No Vz.39 ei ollut mitään näitä, eli jos 38 tuntui huonolta esitykseltä, seuraaja on sitä potenssiin kymmenen.

Ainoa pilkahdus löytyy viimeisimmästä tykistä ja sen tulinopeudeusta, tosin silläkään ei ole merkitystä,, kun vastaan tulee tier 6 vaunuja..tai tier 5 vaunuja...melkein voisi jatkaa että "tai tier 4" vaunuja. Jos mm syntyy tier 4:een, niin Vz.39 on ok, jos mennään ylemmäksi niin vaunu on täysin vastaantulija.

Vaunulla kannattaa pelata hyvin tarkkaan syntyneen mm:n (matchmaking) -mukaan. Jos on oman tierin yläpuolella, roolitus kannattaa ottaa taustalle jääväksi, ns. toisen aalon mukana meneväksi. Jos on oman tierin peli, niin voi mennään rohkeammin mukaan.

Summaus ja suositukset
Mielestäni St Vz.39 on melkoista kuraa, selvästi huonompi kuin edeltäjänsä, joka ei sekään ollut mikään jättierikoisuus. Edeltäjä tosin löysi paikkansa, mitä tämä Vz.39 ei oikein löydä, muuta kuin perän pitäjänä.

Kuten sanoin aiemmassa: "rehellisesti sanoen itsellä maku ja fiilis matalemman tierin vaunuihin on heikohko, niitä tulee pelattua vain ja ainoastaan päästäkseen +5 tierin kohdalle kehityspuussa." pätee myös tässä: tulee pelattua vaunu läpi vain rämpiäkseen läpi päästäkseen seuraavaan T24 vaunuun.

Plussat & Miinukset
+ Parhaan tykin tulinopeus (1)

- Hidas (-2)
- Panssarointi (-3) 
- Tykkien suorituskyvyt (-4)
- Stock grind (-4)


Pisteet: - 2,4

0 kommenttia:

Lähetä kommentti