tiistai 19. tammikuuta 2016

Comet (T7 - Med - UK)

Speksit
Tier : 7
Vaunutyyppi : Medium
Hinta (krediitit/kulta) :1 350 500
Tutkimushinta (xp) : 58 000



Kehitys ja stock grind
Comet omaa ehkä voisi sanoa UK vaunulle tyypillisen tahmean grind stockin. Tämä tarkoittaa tolkuttomasti pelaamista, että saavuttaa jotain. Tämän takana usein puolestaan on onnettomat tykit mitä vaunuun on tarjolla, sekä seuraavan vaunu korkea kokemuspisteiden vaatimus.

Cometissa on suhteellisen runsaasti tutkittavaa. Vaunu ei ikävä kyllä saavuta cromwellin tasoa missään vaiheessa vaikka kuinka tutkii ja päivittelee. Tämä on surkeaa, sillä comet on cromwellia korkammalla tierillä, eli vaatimukset vaunulle kasvavat.

Jotenkin kuvittelee ja odottaa alkuun, että kun Cometissa on paljon tutkittavaa kehittyisi vaunu kivasti oman tierinsä tasolle - näin on monessa-monessa muussa vaunussa, mutta ei Cometissa. Rumasti sanottuna comet on yhtä grind stockia Centurion 1 vaunuun asti.

Vahvuudet/heikkoudet
Comet on ristiriitainen vaunu. Se liikkuu suhteellisen hyvin, mutta selvästi jää edeltäjä cromwellille. Liikkuvuus on kiusallisesti siis heikentynyt ja rehellisyyden nimissä, se oli puolestaan cromwellin etu.

No entäpä tykki? Voisi kuvitella että tämä olisi päivittynyt edellisestä vihdoin muiden maiden saman tierien tykkien tasolle - ei ole, se lahaa myös. Seuraavassa on tarjonta:

Parhaimmillaan QQF77mm tarjoilee 148mm läpäisyn ja 140 damaget - siis PARHAIMMALLA TYKILLÄ?!?! No aiemmat on sitä kuonaa, mitä on aiemmin UK vaunuissa nähty, stocki aloitetaan tykillä joka läpäisee 91mm ja tekee tuhoa 110dmg...ja puhutaan tier 7 vaunusta!

Comet kuuluu niihin vaunuihin joissa ei sinällään voi panssaria olevan lainkaan, vaan pelataan enemmänkin vaunun HP-poolilla. Edeltäjässä tämä oli suhteellisen hyvin balanssissa, prikuulleen sama on mm. Tiger:ssä. Eli panssarointi "voi ehkä" hyvin asemoituna suojata jotain, mutta käytännössä ei sen varaan voi mitään laskea. Käytännössä tulee näihin vaunuihin (vastaavia vaunuja on paljon, esim. Ranskalaiset vaunut) asennoitua siten, että aina kolisee ja tulee vihulaisen ammus tulee perille. Itse pelaaminen kulkee korkeamman vaunun HP-poolin kanssa laskemalla paljonko voi löylyä vielä ottaa vastaan ja miten sitä "vaihtaa" vastustajan kanssa - toki modulit menee helpommin tällä pelaamisella, mutta...
Cometissä HP -pooli on vaunun panssariin, tykkiin, liikkuvuuteen ja etenkin edustamaansa tieriin nähden huono..tai se toimi enään. Jotta se toimisi panssaroinnin verukkeena ja vaihtokauppavaluuttana, sen tulisi olla 300-400 suurempi, joka puolestaa on liikaa tier 7 mediumille. Miksi se ei enään toimi 1150 HP:lla? ..siksi että tier 7:ssa yleisesti ottaen tykkien aiheuttamat damaget kasvaa ja tilanteessa ei ole sama suhde kuin tier 6:n cromwellissa. Jos nyt vielä yksinkertaistaa: comet omalla HP poolillaan, ei kestä suhteessa niin hyvin iskua kuin edeltäjänsä omassa tierissään.

Nojoo, ei mitään niin huonoa jos ei jotain hyvääkin. Liikkuvuus kumminkin Cometilla yleisesti ottaen muihin mediumeihin on hyvä. Sillä kykenee flänkkämään ihan säällisen hyvin ja toimii vaunu tukivaununa hyvin.

Fiilikset ja tuntemukset
Comettiin usein monella asettuu suuret odotukset cromwellin jälkeen, näin myös itsellä. Odotukset eivät ole sen takia suuret että cromwell olisi ollut jotenkin huono - päinvastoin.Cromwell on oman tierinsä ehkä yksi parhaita vaunuja ja lisäksi Comet oli aikoinaan toisen maailmansodan aikana ollut hyvin menestynyt ja arvostettu vaunu. Näin ollen Cromwellin seuraajalta odottaisi jotain "cromwell stereoideilla" -tyylistä esitystä, näin ei vain pettymykseksi ole.

Cometin kaksi heikkoutta omaan tieriin nähden ovat panssarointi(/HP poolin suuruus) ja tykki. Nämä kaksi asiaa ovat "deal breakereitä", ei nämä voivat hapottaa pahasti fiilikset pelata vaunulla, itselläni Cometin peliajat ovat olleet vähäiset. Cometilla on tullut pelattu pakkopullana seuraavan vaunun tutkimiseksi ja siinä toivossa että jossain vaiheessa saavuttasi modernit UK -vaunut...käytännössä siis Centurion 7/1 ja L7A1 tykki.

Summaus ja suositukset
Oma mielipide Cometista - huono vaunu. Ei se nyt surkeimmista surkein ole, mutta keskitasoa huonompi.

Brittivaunuissa on erikoinen kehityspuun kaari. UK -vaunut ovat alussa (tier 2-5..6) aivan loistavia ja sen jälkeen tulee alusuoritutuvaa kuraa. Taas kun saavutaan aivan ylempiin tiereihin, UK -vaunut alkavat olemaan taas hyviä - Comet kuuluu tähän kuravaiheen alkupäähän.

Usean maan kehityspuussa on sama ilmiö, ja jotenkin sitä suosittelisi pysähtymään siihen kehityspuun parhaaseen esitykseen niin pelaaminen on vielä kivaa. UK vaunuissa ne ovat mm.FV304, Cromwell, Black Prince ja AT2. Nämä edellämainitut ovat omalla tavallaan ja oikein pelattuna ylivoimaisia. Näiden jälkeen kehityspuun esityksissä homma menee happameksi.

Toki jollain Comet taatusti toimii, onhan noissa peleissä pelaajia joilla on 2-3 tunnustusmerkkiä tykin putkessa, eli joillekin vaunu maistuu. Tämä todentaa vain sitä, että vaunun hyvyys on pelaajasta ja sen taidoista kiinni.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti