maanantai 22. helmikuuta 2016

T67 (T5 - TD - Amerikka)



Speksit
Tier : 5
Vaunutyyppi : TD/PST
Hinta (krediitit/kulta) :400 000
Tutkimushinta (xp) : 10 500



Kehitys ja stock grind
T67 ei ole mikään kovinkaan sähäkkä stockina, eri stock grindia on luvassa. Hyvä puoli grindauksen suhteen on, että tier5:ssa ansaitsee nopeasti kredittejä ja xp:ta kuluihin nähden, joten grindaus voi jäädä ajallisesti lyhyeksi.


Perustykki on melko onneton, toki sen läpäisy on säällinen mutta damaget heiko. Heikkoa dmg:ta tasapainottaa korkea latausnopeus. Vasta 3 tuuman tykki alkaa viljelemään +100dmg/laukaus ja vaunun topgun parantaan läpäisyä tier 5 tasoiseksi tykiksi hyvälle tasolle.


Teloilla ja moottoreilla T67 saavuttaa optimisuorituskyvyn liikkuvuuden kautta.

Vahvuudet/heikkoudet
T67 kärsii pahasti panssaroinnin heikkoudesta..tai sellaista ei oikein käytännössä ole. Panssaroinnin puute tarkoittaa sitä että jokainen vastustajan ammus läpäistyy ja niitä ei tarvitse montaa osua kun T67 on tuhottu. Tämä ei sinällään haittaa sillä vaunu ei ole kovinkaan iso ja se on liikkeissäin erittäin mobiili.Tarkoittaa tosin sitä, että vaunun nopeutta, liikkuvuutta ja ennen kaikkea nopeaa tykkiä kannattaa käyttää hyväkseen.

Tästä aasin sillalla T67 tykkiin. Se on tierissään ok, ei mikään ylivertainen läpäisyssään tai damagessa, mutta ok. Se mikä tykistä tekee paremman kuin "ok", on sen latausnopeus. 100% miehistöllä ja lisälataajalla lataus nopeus menee 2s kantturaan ja sehän tekee vastustajan vaunun rei'ittämisen helpoksi. Ongelmia helpostin syntyy vain kaksi kappaletta: ammukset loppuu ja ammuttaessa unohtuu liikkuminen. Ammuksien määrä on suhteellisen pieni, ei ole ensimmäinen kerta kun ammukset loppuu tyystin ottelun aikana.

Yksi ehdoton jokseenkin poikkeuksellinen etu TD:ksi on erillinen tykkitorni, huono puoli on, että se kääntyy hitaasti.

Fiilikset ja tuntemukset
Iso osa vaunuista, mitä alkaa hamuamaan itselleen, syntyy peleissä muiden pelaajien vaunujen kautta. Lisäksi edellä mainittua ohjaa omat mielitymykset pelata. Itse tykkään pelata TD:llä. Perinteisesti TD:t on hiukan hitaita, kömpelöitä ja niissä ei aina ole erillistä tykkitornia. Oman ”wau” efektin teki pyöreän kattilan muotoisen tornin omaava jenkkivaunu. Vaunu kulki kuin piru ja pelaaja naksutteli tarkasti vihollisia pelistä pois. Vaunu oli T67 ja pakkohan sellainen oli saada itselleen.

Kuten aiemmin tuli ilmi: T67 on panssaroinniltaan todella heikko, lisäksi matalahko (tai tierilleen uskollinen) hp määrä, kaiken kruunaan avoin torni (”kattila torni”). Tämä tarkoittaa sitä, että artylle vaunu on helppoa riistaa ottaa pelistä pois. Samoin melkein mikä vain matalemmankin tierin vaunu voi rokottaa T67:n jäähylle helposti. Tämä heikkous pitää tiedostaa omassa T67 peliroolissa ja –tavassa. T67:lla pitää kytätä, salakavalasti haavoittaa ja häipyä nopeasti paikalta pois. Liikkeellä pysyminen on tulitusten välillä tärkeää, jos jämähtää ”kaksintaisteluun” voi käydä hassusti jos ei omat taidot ole tarpeeksi korkeat. Toki youtubista löytyy videoita T67 suorituksista, missä on hoidettu kaikki 15 vihollisvaunua pois, mutta tämä ei onnistu ihan kovinkaan pienellä WN8 statuksella.

Summaus ja suositukset
T67 on poikkeuksellinen vaunu TD:ksi. Heti kun sellaisen tuohon sai hankittua, huomasi vaunun poikkeuksellisen liikkuvuuden jopa stockkina. Tärkeää on huomata että t67 on suhteellisen nautittava ihan perusasetuksilla ja paranee merkittävästi kun kaikki optiot on lunastettu. Kun t67:ssa on kaikki optiot mukana, vaunu kulkee kovaa, kiihtyy nopeasti ja liikkuvuus on ensiluokkainen. Tykki on mykistyttävä ja toimii tornin kanssa hyvin; torni kääntyy säällisen hyvin ja tykin liikkuuvusalue on laaja. Mykistävin tekijä tykissä on lataus- ja tähtäysaika – ne ovat pienet. Parissa pelissä tietämätön vihollinen on syyttänyt erheellisesti cheaters modin käytöstä kun tykki naksuttaa vain reilun 2 sekunnin välein ammusta hyvällä läpäisykyvyllä ja tuhoa tehden.

Vaunu liikkuvuus mahdollistaa myös TD -toiminta lisäksi skautttaamisen, eli samalla kun on näkymättömissä, ei paljastakkaan itseään vaan osoittaa artylle ja muille vihollisia. Kun hetki on oikea, voi kätköstä naksuttaa tuhoisasti ja tarkasti omalla tykillä pehmitettyä vihollista pois pellistä. Liikkuvuus ja nopeus mahdollistaa myös kevyelle vaunulle tutun vihollisen taustassa tuhon tekemisen ja ärsyttämisen, mutta kannattaa muistaa T67 vaunun heikko panssari, ärsyttämiseleikki voi loppua ennen kuin pääsee kunnolla alkamaankaan.


Onko T67 hyvä - on, ehdottomasti. Se on vaunu, joka ei jätä ketään kylmäksi ja jokainen saa sillä jotain aikaiseksi, se on siis suhteessa helppo vaunu pelata.


T67:sta seuraa M18 hellcat. Hellcat on eräässä näkökulmassa luontainen jatkumo T67:lle, toisaalta taas hellcat on vahvasti perinteisempi TD, kun T67 on eräänlainen hybridi kevyttä tankkia ja TD:tä. Hybridimäisyys muistuttaa T67:ssa britti medium cromwellia, kumpikin käyttäytyy pelissä ja pelaajan hyppysissä samanlailla. Kumpaakin vaunua, niin T67:aa kuin Hellcattia vaivaa hidas tykkitornin kääntymisnopeus. Tämä nousee ärsyttävästi esiin kiihkeissä taistelutilanteissa ja rajoittaa vaunun toimimista "hit-and-run" tyylisissä nurkkajuoksuissa.

Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet (4)
+ Liikkuvuus (5)

- Panssarointi (-2)
- Tykkitornin kääntymintn (-1)



Pisteet: 3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti