FINWOT Tarjoaa:

Pelivinkkejä

FINWOT tutkii:

Pelitaktiikoita

FINWOT testaa:

erinlaisia vaunuja.

FINWOT viihdyttää:

jokaista, johon on World Of Tanks -kärpänen purrut.

FINWOT auttaa:

sinua pelaamaan paremmin.

lauantai 27. helmikuuta 2016

St vz.39 (T4 - Medium - Tsekki)



Speksit
Tier : 4
Vaunutyyppi : Medium
Hinta (krediitit/kulta) : 151 000
Tutkimushinta (xp) : 4 660


Kehitys ja stock grind
Vaunussa ei hirveesti ole tutkittavaa..ja rehellisesti sanoen tutkimalla ei vaunu hirvesti muutu mihinkään.

Stockina vaunu on hidas..siis todella hidas. Teloilla ja parhaalla moottorilla vaunu piristyy jonkin verran, muttei muutu miksikään muuksi.

Aseistus on usein odotuksien arvoinen asia. Vz.39:ssa tutkittavia tykkejä on 2 ja yksi tykkitorni. Positiivinen juttu on, että stockki telat riittävät näihin päivityksiin. Näin ollen seuraavan Skoda -vaunu tutkimiseen ei välttämättä tarvitse tutkia ja ostella kaikki muita himmeleitä.

Vaunu stock grindi...öö, koko vaunu on stock grindia aina seuraavaan vaunuun asti - piste. Grindausta tosin helpottaa vielä tier 4:n matalat varusteiden tutkimus ja hankintahinnat.

Vahvuudet/heikkoudet
Kun Vz.39 on kokonaan päivitetty, on se ihan ok vaunu luokassaan. Stockina vaunu on nuhanen; heikot panssarit, heikot tykit ja huono liikkuvuus. Nopeasti luonne kehittyy päivityksillä.

Vaunun vahvuus parhaimmillaan on tykin ja tykkitornin ympärillä, jahka nämä on päivitetty parhaimmilleen. Tykki lopulta on loistava, kun hakee hyvä tuliaseman ja malttaa ensimmäisen laukauksen tähdätä loppuun on varmaa, että saa naksutettua viholliseen 3 nopeaa osumaa tuoden damagea jotain 150-200 välistä. Tähän 5 sekunnin lataus ja sama uudestaan. Lataajan ja tähtäämisen ajoitus laukauksien välillä on aikahyvä, joissain tapauksissa kun lataaja saattaa olla nopeampi kuin tähtääminen, tulee tuloksena huteja. Puolestaan jos lataaja on hidas, joutuu turhaan odottamaan viholliselle paljastettuna seuraavaa laukauksta. Jos onnistuu jollain tavoin hakemaan hull-down asemoinnin vaunulle, voi tykkitornilla saavuttaa läpäisyjä torjuvan paikan - tämä tosin on vaarallinen leikki Vz.38:lla, nimittäin ei tykkitornin panssari lopulta mikään erikoinen parhaimmillaankaa. olen.

Vaunu polveutuu Saksalaisen Pz.Kpfw.38 (t) vaunun kanssa samoille juurille, Vz.38 on ehkä nähtävä enemmänkin paranneltuna versiona (lue raskaampi), joka näkyy laskennallisessa tuhovoimassa. Seuraava versio Vz.39 lisääkin vaunun painoa entisestään siihen malliin, että kyse ei enään ole kevyestä vaunusta, vaan mediumista. Tämä mielestäni kertoo aikalailla vaunun luonteesta ja siitä miten sillä kannattaa pelata..ei siis ihan perinteisestä notkeasta kevyestä skautista ole kyse. Tässä siis yksi vaunun heikkous: liikkuvuus (varauksin).

Fiilikset ja tuntemukset
Edeltäjä 38 tuntui nuhaiselta..tosin paremmalla tykkitornilla ja autolataajalla se täysin sitä kumminkaan ollut. Tämä 39 sitten piti oman odotuksien mukaan olla jotain muuta: medium vaunu ja sen mukainen panssari, tykki jolla puhkotaan 100mm, jne. No Vz.39 ei ollut mitään näitä, eli jos 38 tuntui huonolta esitykseltä, seuraaja on sitä potenssiin kymmenen.

Ainoa pilkahdus löytyy viimeisimmästä tykistä ja sen tulinopeudeusta, tosin silläkään ei ole merkitystä,, kun vastaan tulee tier 6 vaunuja..tai tier 5 vaunuja...melkein voisi jatkaa että "tai tier 4" vaunuja. Jos mm syntyy tier 4:een, niin Vz.39 on ok, jos mennään ylemmäksi niin vaunu on täysin vastaantulija.

Vaunulla kannattaa pelata hyvin tarkkaan syntyneen mm:n (matchmaking) -mukaan. Jos on oman tierin yläpuolella, roolitus kannattaa ottaa taustalle jääväksi, ns. toisen aalon mukana meneväksi. Jos on oman tierin peli, niin voi mennään rohkeammin mukaan.

Summaus ja suositukset
Mielestäni St Vz.39 on melkoista kuraa, selvästi huonompi kuin edeltäjänsä, joka ei sekään ollut mikään jättierikoisuus. Edeltäjä tosin löysi paikkansa, mitä tämä Vz.39 ei oikein löydä, muuta kuin perän pitäjänä.

Kuten sanoin aiemmassa: "rehellisesti sanoen itsellä maku ja fiilis matalemman tierin vaunuihin on heikohko, niitä tulee pelattua vain ja ainoastaan päästäkseen +5 tierin kohdalle kehityspuussa." pätee myös tässä: tulee pelattua vaunu läpi vain rämpiäkseen läpi päästäkseen seuraavaan T24 vaunuun.

Plussat & Miinukset
+ Parhaan tykin tulinopeus (1)

- Hidas (-2)
- Panssarointi (-3) 
- Tykkien suorituskyvyt (-4)
- Stock grind (-4)


Pisteet: - 2,4

maanantai 22. helmikuuta 2016

T67 (T5 - TD - Amerikka)



Speksit
Tier : 5
Vaunutyyppi : TD/PST
Hinta (krediitit/kulta) :400 000
Tutkimushinta (xp) : 10 500



Kehitys ja stock grind
T67 ei ole mikään kovinkaan sähäkkä stockina, eri stock grindia on luvassa. Hyvä puoli grindauksen suhteen on, että tier5:ssa ansaitsee nopeasti kredittejä ja xp:ta kuluihin nähden, joten grindaus voi jäädä ajallisesti lyhyeksi.


Perustykki on melko onneton, toki sen läpäisy on säällinen mutta damaget heiko. Heikkoa dmg:ta tasapainottaa korkea latausnopeus. Vasta 3 tuuman tykki alkaa viljelemään +100dmg/laukaus ja vaunun topgun parantaan läpäisyä tier 5 tasoiseksi tykiksi hyvälle tasolle.


Teloilla ja moottoreilla T67 saavuttaa optimisuorituskyvyn liikkuvuuden kautta.

Vahvuudet/heikkoudet
T67 kärsii pahasti panssaroinnin heikkoudesta..tai sellaista ei oikein käytännössä ole. Panssaroinnin puute tarkoittaa sitä että jokainen vastustajan ammus läpäistyy ja niitä ei tarvitse montaa osua kun T67 on tuhottu. Tämä ei sinällään haittaa sillä vaunu ei ole kovinkaan iso ja se on liikkeissäin erittäin mobiili.Tarkoittaa tosin sitä, että vaunun nopeutta, liikkuvuutta ja ennen kaikkea nopeaa tykkiä kannattaa käyttää hyväkseen.

Tästä aasin sillalla T67 tykkiin. Se on tierissään ok, ei mikään ylivertainen läpäisyssään tai damagessa, mutta ok. Se mikä tykistä tekee paremman kuin "ok", on sen latausnopeus. 100% miehistöllä ja lisälataajalla lataus nopeus menee 2s kantturaan ja sehän tekee vastustajan vaunun rei'ittämisen helpoksi. Ongelmia helpostin syntyy vain kaksi kappaletta: ammukset loppuu ja ammuttaessa unohtuu liikkuminen. Ammuksien määrä on suhteellisen pieni, ei ole ensimmäinen kerta kun ammukset loppuu tyystin ottelun aikana.

Yksi ehdoton jokseenkin poikkeuksellinen etu TD:ksi on erillinen tykkitorni, huono puoli on, että se kääntyy hitaasti.

Fiilikset ja tuntemukset
Iso osa vaunuista, mitä alkaa hamuamaan itselleen, syntyy peleissä muiden pelaajien vaunujen kautta. Lisäksi edellä mainittua ohjaa omat mielitymykset pelata. Itse tykkään pelata TD:llä. Perinteisesti TD:t on hiukan hitaita, kömpelöitä ja niissä ei aina ole erillistä tykkitornia. Oman ”wau” efektin teki pyöreän kattilan muotoisen tornin omaava jenkkivaunu. Vaunu kulki kuin piru ja pelaaja naksutteli tarkasti vihollisia pelistä pois. Vaunu oli T67 ja pakkohan sellainen oli saada itselleen.

Kuten aiemmin tuli ilmi: T67 on panssaroinniltaan todella heikko, lisäksi matalahko (tai tierilleen uskollinen) hp määrä, kaiken kruunaan avoin torni (”kattila torni”). Tämä tarkoittaa sitä, että artylle vaunu on helppoa riistaa ottaa pelistä pois. Samoin melkein mikä vain matalemmankin tierin vaunu voi rokottaa T67:n jäähylle helposti. Tämä heikkous pitää tiedostaa omassa T67 peliroolissa ja –tavassa. T67:lla pitää kytätä, salakavalasti haavoittaa ja häipyä nopeasti paikalta pois. Liikkeellä pysyminen on tulitusten välillä tärkeää, jos jämähtää ”kaksintaisteluun” voi käydä hassusti jos ei omat taidot ole tarpeeksi korkeat. Toki youtubista löytyy videoita T67 suorituksista, missä on hoidettu kaikki 15 vihollisvaunua pois, mutta tämä ei onnistu ihan kovinkaan pienellä WN8 statuksella.

Summaus ja suositukset
T67 on poikkeuksellinen vaunu TD:ksi. Heti kun sellaisen tuohon sai hankittua, huomasi vaunun poikkeuksellisen liikkuvuuden jopa stockkina. Tärkeää on huomata että t67 on suhteellisen nautittava ihan perusasetuksilla ja paranee merkittävästi kun kaikki optiot on lunastettu. Kun t67:ssa on kaikki optiot mukana, vaunu kulkee kovaa, kiihtyy nopeasti ja liikkuvuus on ensiluokkainen. Tykki on mykistyttävä ja toimii tornin kanssa hyvin; torni kääntyy säällisen hyvin ja tykin liikkuuvusalue on laaja. Mykistävin tekijä tykissä on lataus- ja tähtäysaika – ne ovat pienet. Parissa pelissä tietämätön vihollinen on syyttänyt erheellisesti cheaters modin käytöstä kun tykki naksuttaa vain reilun 2 sekunnin välein ammusta hyvällä läpäisykyvyllä ja tuhoa tehden.

Vaunu liikkuvuus mahdollistaa myös TD -toiminta lisäksi skautttaamisen, eli samalla kun on näkymättömissä, ei paljastakkaan itseään vaan osoittaa artylle ja muille vihollisia. Kun hetki on oikea, voi kätköstä naksuttaa tuhoisasti ja tarkasti omalla tykillä pehmitettyä vihollista pois pellistä. Liikkuvuus ja nopeus mahdollistaa myös kevyelle vaunulle tutun vihollisen taustassa tuhon tekemisen ja ärsyttämisen, mutta kannattaa muistaa T67 vaunun heikko panssari, ärsyttämiseleikki voi loppua ennen kuin pääsee kunnolla alkamaankaan.


Onko T67 hyvä - on, ehdottomasti. Se on vaunu, joka ei jätä ketään kylmäksi ja jokainen saa sillä jotain aikaiseksi, se on siis suhteessa helppo vaunu pelata.


T67:sta seuraa M18 hellcat. Hellcat on eräässä näkökulmassa luontainen jatkumo T67:lle, toisaalta taas hellcat on vahvasti perinteisempi TD, kun T67 on eräänlainen hybridi kevyttä tankkia ja TD:tä. Hybridimäisyys muistuttaa T67:ssa britti medium cromwellia, kumpikin käyttäytyy pelissä ja pelaajan hyppysissä samanlailla. Kumpaakin vaunua, niin T67:aa kuin Hellcattia vaivaa hidas tykkitornin kääntymisnopeus. Tämä nousee ärsyttävästi esiin kiihkeissä taistelutilanteissa ja rajoittaa vaunun toimimista "hit-and-run" tyylisissä nurkkajuoksuissa.

Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet (4)
+ Liikkuvuus (5)

- Panssarointi (-2)
- Tykkitornin kääntymintn (-1)



Pisteet: 3

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

T49 (T9 - Light - Amerikka)



Speksit
Tier :9
Vaunutyyppi : Light
Hinta (krediitit/kulta) :2 380 000
Tutkimushinta (xp) : 101 200

Kehitys ja stock grind
T-49:ssä ei määrällisesti ole hirveästi tutkittavaa, mutta sitäkin mielenkiintoista varustelua on tarjolla.
Normi telat ja moottorit, joilla tähän raskaaksi paisuneeseen kevyeen vaunuun saa lisää liiketta, samoin pakolliset radiopäivitykset. Näin ollen voisi kuvitella että stock grindiä ei ole, vaan kyllä sitä kumminkin on..johtuen tier 9 xp vaatimuksista. Jokainen himmeli vaatii jonkin verran xp:tä, etenkin seuraava houkutteleva T54E1 vaunu vaatii hulppeat 190t xp.


Varsinainen houkute piilee vaunun 152mm tykissä. T-49 kun tunnetaan babyderbynä, sillä viitataan nimenomaan 152mm tykkiin. Todellisuudessa stockitykki on yhtälailla HE -painotteinen derby, tosin tyystin eri spekseillä

Vahvuudet/heikkoudet
Vaunu monella tavoin pettymys verrattuna edelliseen loistavaan M41 bulldoggiin. Siinä missä M41 oli erittäin liikkuvainen, nopea ja 10ammuksen tarkalla autolataajalla melkoinen killeri, on T-49 jotain aivan muuta sukua..vaikka voisi odottaa näiden olevan lähellä toisiaan.

Aloitetaan vahvuuksista ja sen myötä vaunun halutuimmasta ja mielenkiintoisimmasta ominaisuudesta: 152 XM81 tykistä. Kuten aiemmin tuli ilmi, se on ns. derbytykki ja todentotta, 152mm tykin arvot muistuttavat mm. SU-152:n arvoja. No itse olen kova SU-152 fani, joten ensiodotukset olivat jotain SU:n suuntaan - T-49 ei kumminkaan vastaa ihan SU:ta.

No ne arvot: damaget normi HE:llä hulppeat 910..jos läpäisy onnistuu, jota ammus läpäisee 76mm. No joihin vaunuihin läpäisy oikeasta suunnasta ammuttuna riittää. No vastapainona pari arvoa, jotka "pilaa tunnelman": latausaika pitkälle päälle 20s ja hajonta 0,6. Nämä puolestaan tarkoittaa sitä, että vaikka kuinka olisi erikoisvarusteet lataukseen viritetty ja kaikki taidot, yms. on 100% päästään hikisesti alle 20s per laukaus, eli 3 laukausta minuutissa - tämä aiheuttaa harmaita hiuksia ja edellyttää omalaisen pelityylin. No 0.6 hajonta on HUONO! ..siis todella huono, tarkoittaa että tällä ei hirveästi osuta mihinkään, ellei tykki ole melkein kiinni vastapelurissa. Tämäkään luku ei hirveästi virittelemällä parane, sen saa kaikilla jipoilla reilun 0.5 nurkille, mutta se ei tee millään muotoa tykista sniper -kalustoa. Kirsikkana kakun päällä on hirveä 3.6s tähtäysaika. Voisi siis kuvailla tykin suorituskykyä aivan hirveäksi. Alla vertailua 90mm tykkiin.


Stockitykki ei rehellisyyden nimissä huono ole 152mm nähden, se on vain erinlainen. Luvut 90mm tykissä on jo paremmalla tasolla: damaget 320, reilun 6s latausaika, hajonta ok 0.38, samoin tähtäysaika 2.3..kolikon kääntöpuoli on läpäisy 102mm.

Kumpikin tykki edustaa enemmässä tai vähemmässä määrin HE ammusten myötä derbytykkiä. Kummassakin tykissä tosin on muutama mielenkiintonen tykin roolimuutos ammusta vaihtamalla. 90mm tykki kulta-ammuksella on käytännössä vastaavaa tasoa kuin muiden saman tierin kevyiden vaunujen (esim. t54 ltwt) suorituskyky.
Puolestaan 152mm ontelukranaatti -vaihtoehto on koko pelin erikoisempia. Ensinnäkin läpäisyä tulee tuplat lisää, joka alkaa jo puhkomaan vaunua kuin vaunua ainakin kyljistä ja takaa..jakaen ihanan hulppeat 700 dmg:ta. Latausnopeuteen tai tarkkuuteen ei muutosta tule mutta tuo parantunut läpäisy tarkoittaa sitä, että aiheutettu vahinko on keskimäärin parempi kuin derbynä mentäessä..joka on jotain 150-500 välissä ilman läpäisyä. Toinen erikoinen nyanssi, joka tekee tykistä pelin erikoisimman ominaisuuden, on HEAT:n hinta. Normaalisti tämä onteloammus on kulta-ammus, mutta tässpä se on melkein saman arvoinen kuin perus HE:
Puolestaan normi HE:sta tehostettu ammus edustaa kulta-ammusta. HEAT kumminkin on vähän väliinputoaja ja edellyttää pelaajalta tarkempaa käyttöä. Juttu kun on niin että kuitenkaan tuo 152mm läpäisy ei mikään erikoinen ole, tier 9..11 pitäisi läpäisyä olla +300mm, että voi olla varma läpäisystä. Näin ollen jos läpäisyä ei tule, ei ammus tuo HE:lle tyypillistä derbyvahinkoa.

Tykit siis voi kirjata vahvuutena tai heikkoutena. Oikein käytettynä ne ovat vahvuus, jos ei oikein niitä saa omassa pelissä toimimaan, ovat ne heikkous..itse asiassa koko vaunu on aika onneton sen jälkeen.

Liikkuvuus..tosiaan liikkuvuus on kärsinyt melkoisesti M41:sta, mutta toisaalta M41 on melkoinen marakatti liikkumaan ja jos T-49 ei yllä samaan, ei se tee T-49:sta huonoa. T-49 liikahtaa ihan säällisesti, eli huono millään muotoa - vahvuudeksi voi sen sanoa.

Camot, koko ja näkyvyys vaunulla ei enään ole mikään jättihvyä, mutta ok.
Näköteäisyys on erinomainen stockina (400m), oikein miehistöä kouluttamalla saa täydet..tai investoi sitten varusteisiin.


Panssaroinnista sen verran, että tyypillinen kevyen vaunun panssarointi: 15-38mm - tämä kertoo kaiken.

Fiilikset ja tuntemukset
Itse olen aina tykännyt M41 walker bulldogista, se on aivan huippuu liikkuvuudessaan ja tosiaan 10ammuksen autolataajalla ehkä kiistatta parhaita (ellei paras) kevyt vaunu koko pelissä. Puolestaan olen myös derbyvaunujen ystävä, näin ollen kuvitelma, jossa M41 ja derby yhdistyy, loi suuria odotuksia. No suuret odotukset voivat kätkeä taakseen suuret pettymykset, niin myös T-49:n kohdalla.

Ei vaunu oikein ollut hyvä enään kevyenä vaununa liikkuvuuden puolesta, eikä se oikein toiminut derbyvaununakaan. Jonkun hetken tahkoamisen jälkeen aloin ymmärtämään, nettiviittaukset joissa kerrottiin vaunun edellyttävän omaa pelityylia ja ettei vaunu ole helpoimmasta päästä - asia on juuri näin.

T-49 edellyttää tyystin oman, erinlaisen pelityylin. Samoin sille soveltuu aika erikoiset peliroolit ja -manööverit. Vaunusta ei ole snaippaamaan tai ahdistelemaan oikein ketään, kuten edeltäjällä pystyi agressiivisesti tehdä. Vaunulla perus spottaus toimii, muttei sekään nosta vaunua mitenkään erikoiseen rooliin.T-49 soveltuu agressiiviseen "hit'n'run" -tyyliseen tuhoamiseen, eli muiden vaunujen videssä huomion vihollisvaunusta, T-49:lla ajaa nopeaa agressiivisesti ohi ampuen tuhoisan 152mm HE ammuksen kylkeen ja saman tien häviää vaunulla jonnekin piiloon lataamaan tykkiä. Samoin vaunulla voi toimia kärjen tukena tulituksessa, mutta tämä vaatii todellakin omaa taitoa.

Tärkeää T-49:lla pelatessa on pitää joukkuekaverit lähellä. Jos joutuu 1:1 taisteluun vastapelurin kanssa ja se ainokainen 152mm ammus ei osu tuhoavasti, hoitelee vastusta melko varmasti T-49 pois, vaikka olisiki joutunut maksamaan 152mm osumasta 900 damagena. Jos löytyy 2-3 nopeaa muuta joukkuekaveria, on T-49 vihiläinen lisä kiusaamaan ja haastamaan melkein mitä vain.

Summaus ja suositukset
Vaikea vaunu, todellakin. koko laitoksen mielekkyys nojaa 100% pelaajan kykyyn omata ja hallita T-49 vaunun erikoisuudet..liittyen tykkiin. Jos derbytouhu T-49 taittuu, tarjoaa vaunu huiman potentiaalin lystin pitoon. Jos taas konservatiivisempi pelityyli on hallissa, voi T-49 osoittautua hutilyönniksi - tässä suositus.

Plussat & Miinukset
+ Tykin ominaisuudet, varauksin (3)
+ Liikkuvuus (2)

- Tykin ominaisuudet, varauksin (-2)



Pisteet: 0,25