FINWOT Tarjoaa:

Pelivinkkejä

FINWOT tutkii:

Pelitaktiikoita

FINWOT testaa:

erinlaisia vaunuja.

FINWOT viihdyttää:

jokaista, johon on World Of Tanks -kärpänen purrut.

FINWOT auttaa:

sinua pelaamaan paremmin.

torstai 10. joulukuuta 2020

Joulu 2020 ja lootbox:t

 Joulu 2020 toi mukanaan monenlaista herkkua WG:n puolelta-pakko tunnustaa. Tuli lahjavaunu (huono sellainen tosin) ja monenlaisia calenteri-/lisäsysteemeitä, joilla Joulukuun ajan saa todella suuret lisät credittien ja vaunumiehistön kokemuksiin. Lisäksi Chuck Norris moodi, jonka kautta saa 20-100% alennuksia techtree vaunuista, alennukset riippuvat tieristä (tier2=100%, tier 10=20%). Eikä tässäkään vielä kaikki, Chuck tarjoaa valittaville vaunuille (ei premiumit) boosterislotit, joilla tulee lisää kertoimia valitsemilleen vaunuille. Eli joulu tosiaan on WG:llä antamisen juhlaa ja kaikki nämä ilmaispelaajille.


Jouluhengen mukaisesti mukana on jälleen lootbox:t, eli lahjalaatikot. Laatikkoja on kahdenlaista; on ilmaiset ja maksulliset. Ilmaiset tarjoavat joulukoristeita ja muuta käyttöhyödykettä peliin. Maksulliset laatikot puolestaa tarjoavat kaikkea oikeasti arvokasta. Laatikoita on kaupan 4 eri teeman mukaan:


Todellisuudessa maksullisten laatikoiden kiinnostavimmat asiat ovat tier 8 vaunut, etenkin 2 uutta sellaista; GROR 1008 ja Bisonte C45. Mukana on myös ISU-152k ja "Boratti". Jokaisesta laatikosta ei tule saamaan näitä edellämainittuja, vaan sisällön arpoo järjestelmä. No jotta maksulle saa vastineen, WG tarjoaa jokaiseen laatikkoon takuusisällön: pari joulukoristetta ja 250 kultaa. Kun yksi laatikko maksaa 6€, niin ei kuulosta millään muotoa hyvälle kaupalle. Nämä edellä mainitut ovat siis "takuussisältö", tai pikemminkin WG viestii asian, että näistä asiakas maksaa. Maksetun sisällön LISÄKSI tulee "bonuksena" järjestelmän arpomaa sisältöä: premium aikaa, lisää kultaa, creditsejä, vaunuihin lisätyylejä ja premium vaunuja.

Haluttujen tier 8 vaunujen lisäksi jaossa on 5 alemman tierin permiumvaunua, jotka pääosin on kuonaa.

Itse olin odottanut GSOR 1008:a siitä asti kun se ensikerran tuli julkisuuteen ja kun ilmoitettiin että se ei tule myyntiin vaan WG:n nykystrategian mukaisesti lootbox:eihin niin valmistauduin investoimaan niihin. Hankin kaksi 25x settiä, eli yhteensä 50 laatikkoa - miten kävi?


Sain läjäpäin koristeita, joilla saa nopeutettua joulun creditkertoimia, noin 20 päivää premiumia, kaikki matalemman tierin premiumvaunut, kultaa noin 30000 (kun tuli useampi sama matalemman tierin premiumi, jonka WG hyvitti kullassa), pari 3D lisätyyliä ja ISU-152K - ei GSOR:ia.

Koko hommasta jäi rehellisesti sanoen pa*ka fiilis, sain rahoilleni vastineeksi kaikkea muuta kuin mitä olisin halunnut ostaa. Olihan lisätyylit ok, mutta en hirveemmin niistä syty (vielä kun osaan en omannut edes vielä vaunua) ja ISU-152K ei oikein ole mistään kotoisin premiumina. Todellisuudessa ISU on hieman vitsi, koska techtreen vastine on ehkä parempi (joo, premiumissa hieman parempi läpäisy AP:lla, mutta paljon huonompi gun handling).

Mutta jäi.todella laihu fiilis "free-to-play" pelistä, jossa ei edes "pay-to-play" moodissa saa mitä haluaa. Ennen kuin sanon että touhu WG:llä puhdasta rahastusta (mitä se onkin), sain kumminkin investoinneilleni hyvä vastineen, nimittäin kun kaiken tuon kullan + premium vaunut ja päivät muuttaa euroiksi, kauppa oli todella hyvä, mutta...ongelma on siinä etten niitä halunnut ostaa vaan sen GSOR:n.

Ymmärrän, että WG haluaa yllättää positiivisesti harvat joka arvonnassa saa näitä haluttuja vaunuja, mutta todellisuudessa uskon, että on useita kymmeniä tuhansia pelaajia, joka ovat itseni tavoin investoineet laatikoihin odottaen tiettyä uutta vaunua, eivät ole sitä saaneet. Mielestäni olisi reilua, että vaikka joulun jälkeen jokainen näihin lootbox:eihin investoineet voisivat ostaa kullalla haluamansa uuden erikoisvaunun.

Tiedän, että seuraavan vuoden sisällä nämä uutuudet on ainakin kerran kaupan jossain muodossa, ehkä jo joka vuotisessa black marketissa. Voiko joulun lootbox:ja suositella? ..jos haluat kultaa ja premiumaikaa hyvään hintaan niin kyllä voi suositella. Jos haluat jonkun spesiaalivaunun, joka niissä on jaossa, en ehkä silloin. Nimittäin on arpakauppaa paljonko joudut maksamaan siitä. Teorisasa se voi tulla 6 eurolla, tai sitten vaunulle voi tulla hintaa 200 euroa ja mikään vaunu pelissa ei ole tuon hinna arvoinen (etenkään jos se omassa käytössä osoittautuukin huonoksi).