FINWOT Tarjoaa:

Pelivinkkejä

FINWOT tutkii:

Pelitaktiikoita

FINWOT testaa:

erinlaisia vaunuja.

FINWOT viihdyttää:

jokaista, johon on World Of Tanks -kärpänen purrut.

FINWOT auttaa:

sinua pelaamaan paremmin.

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Peliroolit

Peliroolin ottaminen ja omaaminen on ERITTÄIN tärkeä ja samalla haastava asia. Peliroolilla tarkoitetaan ilmentymää miten pelaa ja se syntyy monen asian summasta. Peliroolien omaaminen on myös taidon ja kokemuksen mittari, taito pelata eri pelirooleja ei ole alussa omattava asia, vaan se syntyy pelaamisen myötä. Tämä todellisuudessa erottaa vähän ("newbie" = "noob") pelanneen ja paljon pelanneen pelaajan toisistaan.

No mitä pelirooli sitten tarkoittaa käytännössä? ...aloitetaan ensimmäisen askeleen roolituksesta, joka tulee suoraan pelattavan vaunun roolista:
- Kevyt vaunu - roolit: skouttaa, häiritsee vihollista, vie huomion viholliselta toisaalle, toimii vihiläisenä salatappajana
- Medium vaunu - rooli: hieman ehkä skouttaa, osallistuu vahvasti koukkaamisen kautta vihollisen taustan ja sivustan musertamiseen
- Raskas vaunu - rooli: hyökkäyksen kärki ja vihollisen hyökkäyksen paineen vastaanotto
- TD - rooli: voi skoutata, mutta pääosin on joukkueen aktiivisena tark'ampujana, tekee pahaa tuohoa esim. vihollisen hyökkäävään kärkeen etäisyyksien päästä.
- Tykistö - rooli: pääasiassa tuhoaa vihollisen vaunuja suojasta, ensisijaisesti tulisi aina keskittää tuli aina vallitsevaan taistelun painekohtaan.

Nämä ovat vaunukohtauset roolitukset. Ensimmäinen askel uuden pelaajan on oppia pelaamaan vaunuroolin mukaan. Keskeistä on huomata, että jokainen vaunu TOIMII PARHAITEN roolinsa mukaan ja sen myötä löytyy perusperuste pelata vaunuroolin mukaan. On hyvin yleistä, että alle 4k pelejä pelannut noobi pelaa valitsemallaa vaunulla täysin väärää roolia. Toisaalta toisinaan on erikoista huomata, kuinka paljon pelannut (+20k pelejä) pelaa vaunullaan vastoin vaunuroolia, palataan tähän "väärin vaunuroolia vastaan" pelaamiseen myöhemmin.

Jokaista vaunuroolia on eri vaativuusaste pelata. Yleisesti ottaen mitä kauempana ja näkymättömissä on viholliseen, sen helpompi rooli on. Toisin sanoen tykistö on helpoin aloittaa, sitten TD, medium/kevyt ja viimeisenä raskas. Tämä sillä, että mitä lähempänä vihollista on, sen suuremman huomion viholliselta kerää. Puolestaan mitä suuremman huomion saa, sen useampaa vaunua vastaan joutuu taistella. Ja puolestaan yhtä vaunua vastaan on suhteellisen helppo taistella ilman apuja, kahta jo haasteellista, kolmea ERITTÄIN vaikeaa ja neljää mahdotonta...rai riippuu vastustajasta ja millaisen aseman on onnistunut itselleen saamaan.

Lisäksi on keskeistä huomata, että jos..ja kun pelaa samaan aikaan kaikkia näitä rooleja, menee oma pelaaminen hiukan sekaisin. Helposti pelaa liian agressiivisesti väärällä vaunulla ja vastaavasti liian passiivisesti toisella väärällä vaunulla. Kokemuksen myötä tuntee vaunun ja itselleen ominaisen pelitavan ja vähitelleen pelaa tehokkaasti itselleen ominaisella tavalla - oma pelirooli syntyy.

Oma pelirooli kehittyy usein suuntaan, jossa luontaisesti on hyvä - kaikissa rooleissa ei välttämättä ole huippu, vain 1-2 roolissa. Toisaalta taitavasti agressiivista roolia pelaava on usein helpoissakin pelirooleissa hyvä ja tällä ne "unicumit" erottuu normi naksuttelijoista...ja se näkyy myös usein 2-3 merkkinä vaunujen piipuissa.

Taidon ja kokemuksen karttumisen myötä alkaa löytämään itsessään mieleisen peliroolin mukaisia omainaisuuksia, jotka heijastuvat vaunujen ominaisuuksissa. Yksi osaa käyttää panssarontia tehokkaasti, toinen maastoitumista, kolmas hyödyntää vaunun liikkuvuutta. Tämän myötä taitava pelaaja voi pelata ohi vaunun ominaisroolin. Esimerkiksi TD Grille 15 vaunulla voi taitava pelata raskaisen vaunujen tavoin hyökkäävää kärkeä tai agressiivisesti skoutata T67 vaunulla. Vastaavasti yllättävän moni osaa pelata tykistöllä TD:tä tai hyökkäystä. Kaikilla näillä voi pelata (teoriassa) vaunutyypilleen poikkeavaa roolia, mutta se voi olla äärimmäisen vaikeaa. On huomattava, että se ei ole taidon mittari, että pelaa passiivisesti väärällä vaunulla, esim. kämppii raskaalla vaunulla, se on kaikkea muuta kuin taitoa, se on "noob toimintaa" pahimmillaan.

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pelaaminen : Perusasiat kuntoon

Seuraavassa askel-askeleelta miten pelin kannattaa aloittaa ja mitä pelissä kannattaa touhuta.

1. Avain alussa kun on valinnut vaunun jolla meinaa pelata, tulee tarkastaa, että vaunu on korjattu, ammukset on täydennetty ja tarvittavat varusteet on myös täydennetty. On hyvä tuntea valittu vaununs sen suorituskyvyt ja mihin tieriin vaunu kuuluu.

2. Seuraavaksi valitaan satunnaispeli, eli randomi. Ja odotellaan pelin käynnistumistä. Käynnistämisruudussa näkyy valittu kenttä ja minkätasoiset ovat joukkueet. Tässä vaiheessa pitäisi olla mielessä miten oman pelin avaa. Tietenkin jos ei kokemusta kovin ole ja kentät eivät ole tuttuja, on hieman huono valmistautua.

3. Juuri ennen pelin alkua kello juoksee nollaan ja tämän jälkeen peli alkaa. Tämä on viimeisin hetki tutkasta omat vaihtoehdot minne alkaa menemään..riippuen tietysti siitä, mitä muu joukkue tekee.

4. Kun kello on nollassa, kannattaa varovaisesti alkaa liikkumaan sinne mihin ajattelikin, mutta samalla seurata mihin joukkuetoverit menevät. Jos näyttää siltä, että suunta mihin on menossa, ei oikein muita olemenossa, kannattaa nopeasti muuttaa omaa suuntaa ja taktiikkaa. Tämä toki on riippuvainen siitä, millaisen roolin ja taktiikan on valinnut. Esim. skouttina voi yksin mennä johonkin puskaan kyyhöttää, samoin artynä tuleekin hakeutua omaan rauhaan.

5. Kun on hakeutunut haluamaansa paikkaan, kannattaa asemoida vaunu ja tulilinja siten, että itsestä näkyy mahdollisimman vähän, odottaa pelin kehittymistä ja olla aktiivinen.

Seuraavassa yleisvinkkejä:
  • Älä kämpi, eli jämähdä piilokkaasti jonnekin kiven taakse odottamaan että kaikki muut tekee hommat ja sinulle korkeintaan jäisi kivasti spotatut vihulaiset, joita voit ammuskella omiin nimiisi sitä myöten kun niitä tykkisi eteen ilmestyy - tämä ei toteudu koskaan.
  • Käytä maastoa ja rakennuksia suojana
  • Käytä pensaita näkösuojana, mutta muista että ammuttuasi puskasta paljastut ja puskat ei pysäytä mitään ammusta.
  • Vaihda tuliasemaa. Yleisin virhe on jumittaa yhdessä paikkaan, jolloin vihollinen tietää missä olet ja tämä voi hakea koko ajan paremman paikan ampuakseen sinut.
  • Ole liikkeessä, etenkin jos vaunusi panssari on huono. Käytännössä heikon panssarin omaava vaunu on kevyt...eli nopea, hyödynnä nopeutesi.
  • Käytä panssariasi. Lähtökohtaisesti asemoi vaunusi AINA kulmittain viholliseen nähden, tämä heikentaa vihollisen ammuksen läpäisyä ja nostaa kimmokkeen mahdollisuutta. Totuttele tämä touhu selkärankaan, vaikkei vaunussasi olisikaan käytännössä panssarointia nimeksikään.
  • Vaunujen heikot kohdat ovat sivut ja takaosa..myös tykkitornissa. Näin ollen ole etupuoli  viholliseen päin AINA. Samoin älä käännä tykkitornia suotta sivuttain viholliseen.
  • Informoi joukkueelle pikaviesteillä, esim. tulen kohdistuksesta tai avunpyynnöstä
  • Tähtää rauhassa, hae vihollisen vaunusta aina sitä heikkoa kohtaan osumalle
  • ÄLÄ OLE BOTTI! - se ei toimi, että ilmoittaudut kisaan muttet pelaa. Tällä tempulla ei kovinkaan kreditit kerry ja ainakin statistiikka/oma WN8 arvo ei kehity. Todennäköisesti tiimiläiset ilmiantavat raportoimialla sinut ja WOT:n admin alkaa lähestymään sormet syyhyten nollata sinun pelitilisi. Myöskään mitkään "afk" ("Away From Keyboard") eivät käy selityksestä; kaikki ovat botteja, jos ovat ilmoittautuneet peliin mutteivat pelaa. Ainoa hyväksyttävä selitys löytyy yhteyden pätkimisestä/ongelmista.
  • Etene varovaisesti, älä rynni vihollisen luoteihin. Kun tarkastelee lopputuloksia, ikävän usein on noin 1/3 osaa oman tiimin vaunuja, jotka on kerryttäneet 0-50p. kokemusta. Nämä usein ovat niitä idiootteja jotka ryntäävät ilman takaraivoa vihollisen tuleen.
  •  
Huomioitavaa
Pelin alku ja oman strategian valinta on ERITTÄIN TÄRKEÄ. Tämä siksi että oma peli alkaa mahdollisimman hyvällä omalla onnistumismahdollisuudella ja samalla joukkueen voittomarginaali paranee. Strategiaan vaikuttaa:
  • Oma vaunu: mikä tier vs. pelin tiertaso, onko stock, mitkä on sen vahvuudet, jne.
  • Mikä on kettä: missä on kentän parhaat asemat ja sijainnit omalle pelityylille/roolille, jne.
  • Minkä tasoinen on oma joukkue: minkä onnistumisprosentin XVM laskee
  • Onko omassa joukkueessa ja mikä on joukkueen taso
  • Millaisia vaunutyyppejä on pelissä ja kuinka paljon. Esimerkiksi artyjen olemassa olo ja lukumäärä vaikuttaa strategiaan.
Muutama skenaario eri strategioista lähtöön:
1.) Oma vaunu on mediumi tier 6, stockivarusteilla : MM pyöräyttää tier 7 pelin ja XVM  laskee onnistumisen 45%. 
No lähtökohtaisesti on nähtävissä, että oma vaunu ei ole tierin puolesta kovinkaan hyvä peliin, myös vaunu ei omaan tier 6:n nähden huippuvarusteltu stockina. Lisäksi XVM:n laskenta kertoo voittomarginaalin hiukan alakanttiin. Vaunulle tyypillinen pelirooli pitäisi ehkä taipuma rohkeampaan flankkaykseen kuin kovimman taistelupisteen puolustamiseen muiden mukana. Tämä siksi, että on ilmeistä ettei tuossa peliroolissä vaunu pärjää lainkaan, ellei sitten ole "kulta-ammuksia" matkassa. Spottaukseen mediumit ei ole välttämättä kovinkaan hyviä niiden näkyvyysominaisuuksista johtuen. Ja puhtaaseen TD rooliin ei välttämättä kovinkaan hyviä edellytyksiä ole, riippuu tosin vaunusta.
Itse aloittaisin pelin siten, että suosiolla jättäytyisi ns. toiseen aaltoon oman joukkueen etenemisessä, eli olisin noin 300m etäisyydellä oletetusta vihollisesta. Kärkkyisin aktiivisesti pistopaikkaa viholliseen ja yrittäisin pysyä suojassa. Odottaisin hetkeä, jolloin voisi lähteä flänkkäämään ja kun sellainen tulisi: agressiivisesti ja määrätietoisesti lähtisin kiertämään vihollista. Tässä nyt tosin pitäisi pitää järki mukana, eli se flänkkäyspaikka kannattaa katsoa huolellisesti ettei yritys mene itsemurhaksi. Hyviä flänkkäyskohtia on kiertää etäällä vihollisen sivuun, auttaa pelikaveria yhden vaunun kiertämisessä tai ns. laskea viholliset minimapissa ja lähteä artyn perään jos sellainen on. 

Jos touhu ei mene joukkueen puolesta nappiin, on alivoimaisella vaunulla huono rimpuilla . ei auta muu kuin yrittää selvitä ja alistua kohtaloon (vaunun tuhoutuminen). Yksin ylivoimaa vastaan on aina kuolemantuomio, mutta kello voi pelastaa (peliaika, valtausaika) ja aina voi yrittää pitää omaa statistiikkaa yllä tekemällä damagea mahdollisimman paljon viholliseen.

2.) Oma vaunu on mediumi tier 6, stockivarusteilla : MM pyöräyttää tier 6 pelin ja XVM  laskee onnistumisen 65%. 
Nyt oma vaunu on edelliseen skenaarioon nähden kartalla, lisäksi XVM laskee onnistumisen hyväksi, joka tarkoittaa oman joukkueen kyvykkäksi viholliseen nähden. Nyt mahdollisuudet on paremmat tapella kovimmassa kärjessä mediumilla vihollista vastaan, vaikka oma vaunu onkin stockki varusteltu. On kuitenkin herkkää katsoa kuinka oma joukkue aloittaa pelin. Jos aloitus menee väärän arvion piikkiin, voi homma lässähtää täysin vaikka mitä XVM laskee. On myös tärkeä huomata tässä vaiheessa oma rooli laskentaan ja joukkueen kyvykkyyteen, etenkin jos oman statistiikkaluokitus on jollain muotoa oman joukkueen kärkipäässä. Tässä tapauksessa oma aktiivisuus on avain voittoon ja kaiken näköinen typerä kämppiminen ja kyttäily avain häviöön. 
Itse aloittaisin ensimmäisessä aallossa, jälleen seuraamalla mitä muu oma joukkue tekee. Jos siinä omassa etenemisryhmässä on hyvin panssareita (4-5kpl raskaita/mediumeja) ja eteneminen on kohti kentän hyvää taistelukohtaa, niin siitä sitten vain. Jos oma joukkue jostain kumman syystä ottaa typerän passiivisen taktiikan, kannattaa myös itse kaivautua sopivaan puolustusasemaan ja heti jos/kun vihollinen alkaa murtumaan, hyökätä..yleensä oma joukkue seuraa perässä ja tämä voi usein olla se voiton käännekohta.

3.) Oma vaunu on kevyt vaunu tier 7, parhailla varusteilla : MM pyöräyttää tier 9 pelin ja XVM  laskee onnistumisen 30%. 
Tilanne muuttu helposti suuntaan jos toiseen voiton kannalta. Nyt XVM laskee heikon prosentin, oma vaunu on tierin alalaidassa..mutta parhaiten varusteltu. Tilanteessa voi olla kaikki voittamisen mahdollisuudet kaikesta huolimatta, riippuu tosin kentästä. Jos kenttä on sellainen, että sieltä löytyy korkealta hyviä puskia mennä jemmaan, voi homma kääntyä eduksi.
Heti kun peli alkaa, ponkaiseen täysin varustellulla nopealla vaunulla johonkin puskaan jossa on hyvä näkyvyys. Kun pääsee puskaan, jähmettyy, tulee pitää vain huolta että vastusta ei huomaa vaunua puskasta. Ainoa liike on ajaminen tuohon puskaan ja jos on komentajalla on "kuudes aisti" perkseistä hallussa, tämä paljastaa hyvin on vaunu havaittu. Kun puskassa on ollut sen reilut 10s. eikä liiku, ei vihollinen ole huomannut. Nyt sitten ei tarvitse muuta kuin olla ja spottailla/osoittaa vihollisia kun ne tulevat omaan näkökenttään.
Tämä strategia toimii idioottivarmasti ja on tehokas (5000-6000dmg spottauspistettä helppo saavuttaa T9 pelissä) kun:
  • Itse ei lähde liikkumaan tai ampumaan
  • Taustalla, itsestä noin 100-300m päässä on tarpeeksi hyvin sijoittuneita omia tiimiläisiä ampumassa spotattuja vaunuja
  • Vihollinen ei pääse liian lähelle spottaajaa.
Vastaavasti homma sulaa pilalle äkkiä, jos spottajaa huomataan, se on erittäin lyhyt aika kun spottaaja on tuhottu. Toinen erittäin tärkeä asia on niitten oman joukkueen vaunujen sijainti ja olemassa olo. Jos ei ole spottauskohteiden tuhoajia, on homma turhaa. Kolmas on kärsivällisyys, on usein erittäin suuri houkutus spottaajalla alkaa ampumaan tai kasvaa mieli lähteä auttamaan joukkuetta muualla - tulee vain pidättäytyä ja pysyä strategiassa kiinni. Toki jos homma menee niin pieleen, että muualla on vihollinen lyönyt läpi ja spottajaa + 4 muuta ampujaa on jäljellä 13 vaunua vastaan, on strategia muutettava välittömästi.
Jos joku ehto ei aiemmasta täyty, kannattaa passiivinen spottaaminen unohtaa ja alkaa aktiiviseksi. Tämä on helppoa, sen kuin vain rohkeasti ajelee kovasti sellaisia reittejä että vihollinen tulee havaituksi, samalla voi napsia tykillä vihollisia jos tulee tilaisuus. Lisäksi vihollisen häiriköintiä kannattaa ja tulee harjoittaa, pelkästään kun lähtee vihollisen artyjä kiusaa, saa sillä vihollisen huomion pois painepisteesta. Kevyen vaunun spottaustouhu voi olla joko erittäin palkitsevaa tai sitten täysin koiran hommaa. Viimeksi mainittua se on, jos kukaan (arty, TD) ei hyödynnä spottauksia. Vastaavasti palkitsevaa se on, jos spottauksilla tekee 2000dmg + saa jallitettua ja tuhottua muutaman kömpelon TD:n viholliselta.

4.) Oma vaunu on raskas tier 8, parhailla varusteilla : MM pyöräyttää tier 8 pelin ja XVM  laskee onnistumisen 75%. 
Nyt kaikki asetelmat on omalla puolella: "tätä ei voi pilata"..ja kyllä sen voi. Jos oma raskas vaunu on ryhmän johdossa, on VELVOLLISUUS olla ensimmäisessä aallossa puskemassa. Homma voi mennä pilalle, jos jää jumittamaan pelkurina taka-alalle. Tämä on nähty NIIN monta kertaa, joku oman tier ottelun huippi tankki jää "puolustamaan" tai "hoitamaan keskiosaa", niin kuin tämä nOOb-pelaajaa yleensä selittelee, lopputuloksena siitä kovimmasta kärjestä puuttuu se tärkein tekijä: oma ykkösvaunu ja homma voi sulaa pilalle muutamassa minuutissa. Äkkiä tilanne on se että tämä "puolustaja" on yksin 5 vaunua vastaan kun oma kärki on tuhottu ja on aivan sama millainen huippuvaunu on kyseessä, on se tuhottu nopeasti ja peli hävitty...oli XVM laskenut millaiset prosentit hyvänsä. Eli agressiivuus ja rohkeus on avain sanoja, ei yksin mutta roolin otto sen puskevan ja hyökkääävän kärjen johtajana on tärkein.

Tässä vain 4 erinlaista skenaariota, vastaavasti 4 erinlaista aloitusta ja strategiaa. Siltikään nämä 4 aloitusta skenaarioihin ei riitä, todellisuudessa näihin 4 skenaarioon on kymmeniä, ellei satoja erinlaisia strategioita riippuen monesta eri muuttujasta. Kun puolestaan huomioi että skenaarioita on todellisuudessa tuhansia erinlaisa, huomaa että strategioiden ja taktiikoiden määrä räjähtää levottoman suureksi. Keskeistä on ymmärtää että ei ole yhtä ja samaa tapaa pelata, jotta voittaa, tämä on online pelaamisen suola. Perinteinen tietokonepeli on helposti voitettavissa, kun tietää mikä on oikea strategia ja taktiikka, sama ei päde WOT:ssa.

Premium vs. normi

WG on linjannut, että rahalla (kullalla) ostettavat premium tankit eivät olisi ylivertaisia normi kehityspuun tankkeihin. Yhtäältä näin varmasti pääosin on, toisaalta monessa mielessä näin ei olekaan.

Jos isoa kuvaa katsoo noin kehityspuun silmissä, spekseissä kaikki tankit on jossain näkökulmassa verrattavissa, eli jokaisessa on jotain ylivertaista ja vastaavasti joitain heikkouksia. No tämähän se koko pelin suola on, jokainen tankki vaatii hiukan oman pelityylin ja vastaavasti joku tankki sopii jonkin pelaajan pelitapaan paremmin kuin toisen.

Kuitenkin on rehellisyyden nimissä todettava, että kun tarkastelee ja vertailee jonkin yhden tierin kaikkia vaunutyyppejä keskenään, kummasti ei se premium -tankki huonoimmasta päästä koskaan ole...jaa no matalemmissa tiereissä moni premium -tankki ei ole investoinnin arvoinen. Käytännössä kun hankkii tier 5-8 premiumtankin, ei se ole missään nimessä heikoimmastä päästä. Voisi enemmänkin linjata, että näillä premiumtankeilla "ei pitäisi" kyetä pelaamaan huonosti. Tosin monta esimerkkiä melkein joka pelissä tulee ilmi, että kyllä niillä pelataan huonosti.

Toinen erittäin keskeinen juttu on tankin "stock grind", premium tankissa ei sellaista ole. Kun ostaan premiumin, saa heti ensipelistä alkaen kaikki parhaat lelut ja ominaisuudet käyttöön. Vastaavasti verkko normivaunun kanssa saa tenhuta usein levottoman määrän peleja (etenkin korkeammissa tiereissä), ennen kuin vaunun suorituskyky alkaa olemaan sillä tasolla, että sillä alkaa pärjäämään. On lukemattomia vaunuja joissa itseasiassa stock grind koettelee kärsivällisyyttä..mutta palkitsee lopussa, kaksi tällaista vaunua on mm.St.Emil ja Bishop. 

Toisaalta sitten on kehityspuussa runsaasti vaunuja, jotka itsessään ovat stock grind kohti seuraavaa haluttua vaunua, esimerkiksi T32. T32 on vaununa ok, alempaan tieriin (missä T29 on), mutta kun ase ei parane edellisestä, voi T32 osoittautua melkoiseksi "pakolliseksi jumppavaunuksi" kohti palkintoa, eli M103:sta. Tämä nyt on vähän myös taitokysymys, T32 tuo todella hurjan tykkitorin päivytyksessä, eli jos osaa pelata hyvin hull downia, on vaunu hyvä. Toisaalta jos siunaantuu pari tieriä kovempi vastus, on selvä T32 tiskirätti.

Yhtenevää kuitenkin on koko "stock grind" -käsite, jota premiumeissa ei ole. TÄMÄ korreloi suoraan pelaajan statistiikkaan. Kun normivaunulla joutuu stock grindista johtuen kompuroimaan heikolla menestyksellä 80% vaunulla pelattavista peleistä, on ilmeistä ettei oma statistiikka kovinkaan nouse.

Tästä päästäänkin siihen eri pelaajien analysointiin ja taitokysymyksiin. Jos on pelaaja, jolla on WN8 vaikka 6000 luokkaa ja hänen tallissa vilahtelee paljon (10-20kpl) keltaisia (premium) vaunuja, selittyy kova statistiikka osalleen tällä. Jos puolestaan on paljon niitä premiumeja+paljon pelattuja pelejä (+10k) ja WN8 on vaikka jotain 2000-4000 välissä, ei puhuta hyvästä pelaajasta. No puolestaan jos pelaajalla on WN8 +4000, 15k peliä ja ei yhtään ostettua premium vaunua, ei pelaaja ole kovinkaan huono. Tämä sillä, että tuota WN8 tulosta on todennäköisesti syönyt stock grindeista johtuvat kompurointi, jolle ei yksinkertaisesti voi hirveemmin mitään.

Grind stockin lisäksi premiumissa todellisuudessa piilee toinen erittäin suuri tekijä: tulokset. Premiumilla saavuttaa 20-30% paremmat pisteet, ts. tuon prosenttimäärän boosti tulee tuohon WN8 kehitykseen. Tässä ehkä todellinen syys pelaajan statistiikan taustaan, jos tallissa on paljon premiumeja.

No kannattaako premiumeja ostaa? ..itse sanoisin että yhtäältä vaununa ehkä ei. Tämä sillä että niin turhattavaa kuin stock grindi usein onkin, oppii siinä paljon itse pelaamisesta ja pelattavasta vaunusta. Lisäksi se tankin kehittämisen nälkä pysyy yllä. Jos ostaa preimumin, niin tankki ei kehity enään mihinkään. Ja jos ei vaunu sovi oikein omaan pelityyliin, on se hukkahankinta. Hyvin monelle esimerkkiksi aikoinaan TOG oli sellainen. Toisaalta on paljon vaunuja, jotka ei hirveästi tuo mitään sellaista lisää, jota ei normivaunuilla saisi tavoitettua, esim. Lowe, Panther 88, T26E4..tai noh, viimeksimainittu on aika huima mediumi spacereiden vuoksi. Kysymykseen "kannattaako" ehkä suurin vastaus nojaa vaunulla tienaamiseen, siitä ei ole vielä sanottu sanaakaan, palataan siihen ihan lopussa.

Tämä T26E4 vs. normi persing, eli M26 on hyvä vaunuesimerkki siitä, kuinka ei se normi tankki yllä vastaavan premiumin tasolle. T26E4 panssarointi spacereistä johtuen on sitä luokkaa, että voi paljon huolettomammin rynnätä härkisti vastapelurin päälle. Saman jos tekee M26:lla, kuolo korjaa nopeasti. Toisaalta M26:n liikkuvuu on parempi, joten kai se siitä paperilla tasapainottuu. Sama juttu on normi T32 vs. premium T34 kanssa.

Toisaalta siis on olemassa vaunuja, jotka kannttaa ostaa..tai olisi kannattanut ostaa kun niitä oli tarjolla. Yksi tällainen on E25, tankki oli niin hyvä, että WG poisti sen epäbalanssoituna vaununa. Jos tulee vielä edes hetkeksikin kaupan, kannattaa ostella pois kuleksimasta. On myös huomattava, että vaikka "paperilla" premiumi ei ole sen ihmeempi kuin saman tierin normivaunut, voi käytännössä linjata, että on se premiumi lähellä enemmänkin seuraavaa tier -luokkaa kuin sitä, mitä se todellisuudessa edustaa. Esim. tier 8 raskas premiumvaunu on enemmänkin tier 9, kuin tier 8.

Palattaas siiten +20-30%, eli se tienaaminen? -kyllä, premiumin ehkä tosiaan suurin ero esimerkiksi palkinto- ja elittiivaunuihin on jotkut pienet bonukset, joista merkittävin on tienaaminen. Premium vaunulla tienaa todella hyvin krediittejä. Esimerkiksi AMX CDC tai T34 vaunuilla jos pelaa säällisen pelin (WN8 1800+ luokkaa), ropisee krediittejä kymmeniä tuhansia, huippuonnistumisella voi rikkoutua 100 000 raja yhdessä pelissä - tähän ei normivaunuilla oikein pysty..tai noh korkeassa tier pelissä ja ihan käsittämättömällä hattutempulla.

Kun huomioi, että koko WOT pyörii krediittiostelujen ja Xp:n kerryttämisen varassa, alkaa premium tankki löytämään perustelua. Tässäkin on tosin huomattava, että mikä premium tankki ja kuinka sillä osaa pelata. Käytännössä tier 1-4 premiumit eivät paljon tienaa ja niillä pelaaminen voi olla normivaunuihin nähden yhdentekevää. Tämän vuoksi WOT usein lahjottelee 1-3 tierin premiumeja, niillä kun ihmeitä tee, ei vaununa eikä tienaajana. Mutta jotkin premiumit on loistavia tienaajia, mitkä? -kannattaa googlettaa ja selvittää mikä sopisi itselle omaan pelityyliin parhaiten. Huonolla pelaamisella mikään vaunu ei tienää muuta kuin miinusmerkkistä krediittiä.